Cupresa med laget

Omgiven av kompisar, inpackade i minibussar, spända av förväntningar! Alla vuxna som var med i ett lag som barn kommer ihåg känslan, vare sig man spelade fotboll, ishockey, basket eller innebandy. Att få spela träningsmatch mot grannklubben är ett kul sätt att mäta sina krafter, eller bara att dela upp sig i två lag på träningen och försöka vinna mot sina egna lagkompisar, men det är något helt annat att ge sig iväg och spela en turnering mot flera andra klubbar.

Det kan vara en helgcup i en närliggande stad, Gothia Cup eller till och med en internationell turnering i utlandet. Det där att sätta gemensamma mål och jobba tillsammans ger en kick som är svår att beskriva.

Men äventyret börjar ju inte i minibussen, det är bara den avslutande belöningen. En cupresa börjar långt tidigare. Först bestämmer sig laget för att delta. Sedan är det inte bara hård träning, man måste också finansiera resan för vanligtvis finns det inte pengar i klubbkassan för att göra några längre utflykter. Det är inte bara själva transporten som ska betalas. Det är anmälningsavgift, mat, boende och eventuella kringkostnader.

Ibland är alla kostnader på plats hopklumpade till en deltagaravgift där kost och logi ingår. Oftast är det ingen lyx utan mat i skolbespisning och inkvartering på golv i skolsalar eller en idrottshall där man får breda ut sitt liggunderlag eller luftmadrass. Men det gör inget, tvärtom ger det nästan en ännu större känsla av gemenskap.

Allt måste ändå betalas och är inte klubbkassan fylld till bredden (och det är den sällan) måste pengarna fram. Ett sätt att finansiera sin cupresa är att ägna sig åt försäljning. DelikatessKungen har i snart 30 år samarbetat med skolklasser och idrottsklubbar och hjälpt dem att förverkliga sina resplaner.

Först tar ungdomarna upp beställningar på delikatesser som salami och cheddarost, på den egna bostadsorten och på nätet. När de bearbetat marknaden får lagets kontaktperson hem varorna varefter spelarna levererar dem till kunderna och tar betalt. Försäljningen är helt provisionsbaserad, så ju fler delikatesser man säljer, desto mer pengar blir det till laget.

Många klubbar som testat detta sätt att tjäna pengar till cupresan har startat nya försäljningar efter att de märkt hur lätt och roligt det är. För man får inte glömma bort att ha kul längs vägen! Tävlandet är en sak, men att spela i ett lag är ju också ett enda stort samarbetsprojekt där man hjälper varandra till högre och högre nivåer.

Bli först med att kommentera

Kommentera