Favoriterna inför fotbolls-VM 2022

Favoriterna inför fotbolls-VM 2022

Nu är det inte långt kvar tills herrarnas världsmästerskap i fotboll börjar i Qatar. Det första gruppspelet börjar den 20 november och först ut är värdnationen Qatar som möter Ecuador. Vi och tusentals andra fotbollsfans är otroligt förväntansfulla inför det som komma skall och förbereder oss så gott vi kan. Vi har därför sammanställt en lista över de klubbar som favoriseras som du som planerar att spela på oddsen under VM kan dra nytta av!

Brasilien – klubben som vunnit VM hela 5 gånger

Brasilien, med sin klubb bestående av hårt presterande spelare som Neymar, Alisson, Richarlison och Coutinho, förväntas ta hem sin första VM-seger efter 20 års väntan. Faktum är att landslaget vunnit VM hela fem gånger redan: 1958, 1962, 1970, 1994 och 2002. Det gör Brasilien till den klubb som har vunnit mästerskapet flest gånger. Odds fotbolls VM 2022 hittar du här om du är nyfiken på sannolikheterna för de olika matchresultaten. Totalt snittar Brasilien 5.00 för att vinna hela turneringen.

Frankrike – de regerande världsmästarna

Härnäst har vi Les Bleus, de regerande världsmästarna som föga förvånande anses vara en av de bästa fotbollsklubbarna i världen. Landslaget består av ett stort gäng stjärnor som har bevisat att de kan föra Frankrike till framgång. Med namn som Mbappe, Benzema och Griezmann är förväntningarna höga för det franska landslaget under årets världsmästerskap. De spelar i grupp D och möter Australien i sin första match den 22 november.

Argentina – kan bli Messis sista världsmästerskap

Strax bakom Frankrike kommer Argentina med världsstjärnan Lionel Messi som kapten. De spelar i grupp C och första matchen äger rum mot Saudiarabien två dagar efter mästerskapets start. Lagets självförtroende är högt och med sin starka trupp förväntas de komma långt i kampen om guldet. Dagsform och dynamik kommer dock att spela en otroligt stor roll när det väl är dags, inte minst om de lyckas komma till finalen med Brasilien eller Frankrike.

England – hur långt kan Kane ta England i år?

Härnäst har vi England, landet som gjorde Italien till Europamästare för första gången på 53 år sommaren 2021. Det var ett riktigt tungt nederlag för det engelska landslaget, men med sina starka prestationer under EM och sina stjärnor som Harry Kane, Raheem Sterling och Mason Mount har laget stor potential inför VM. De har allt som krävs för att komma långt, men de har gjort några svaga matcher senaste tiden som tyvärr inte kvalificerar dem för topp tre bland de favoriserade lagen för turneringen.

Bli först med att kommentera

Kommentera