Vad innehåller din adventskalender?

Vad innehåller din adventskalender?

Det är något speciellt med att räkna ner till jul med en adventskalender. Varje dag får du öppna en ny dörr och se vad som finns inuti. Det är ett roligt sätt att bygga upp en förväntan inför den stora dagen. Dessutom är det ett bra sätt att hålla reda på hur många dagar det är kvar till jul!

Om du letar efter ett unikt och festligt sätt att räkna ner dagarna till jul, varför inte prova en adventskalender? Adventskalendrar med tryck är ett annat förslag, något som gärna kan användas om du har ett företag, men även som privatperson kan det vara roligt att göra ett personligt intryck. Det finns så många olika stilar och mönster att välja mellan att du säkert hittar en som du älskar.

Hur länge har adventskalendern funnits?

Adventskalender hör till julen och är tradition i många länder. Den tidigaste uppgiften om en adventskalender kommer från den tyske protestantiske pastorn Christoph von Schönborn, som 1851 publicerade en barnbok med 24 färgade bilder med bibelverser bifogade. Den moderna adventskalendern kan spåras tillbaka till 1839, då den tyske konditorn Heinrich Hoffmann skapade en bilderbok med 24 fönster som kunde öppnas ett per dag i december. År 1908 började Richard Sellmer massproducera adventskalendrar och anses vara uppfinnaren av adventskalendern i kartong.

Adventskalendrar har vanligtvis 25 numrerade eller på annat sätt markerade dörrar eller fönster som öppnas varje dag i december fram till julafton. Varje dörr har vanligtvis en bild bakom sig. Vissa illustrationer handlar om religösa medan andra är sekulära, till exempel vinterbilder eller populära barnkaraktärer.

Adventskalendrar är som sagt ett bra sätt att räkna ner dagarna fram till jul. Men vad händer om du vill ha något lite annorlunda än den vanliga choklad- eller leksak fyllda kalendern?

Här är ett par adventskalendrar med roligt och unikt innehåll

Skönhetsprodukter: Den här typen av kalender är perfekt för skönhets älskaren i ditt liv. Fyll den med miniversioner av deras favoritprodukter, eller prova nya märken och produkter som de kanske inte skulle ha provat annars.

Kaffe: Fyll adventskalendern med olika typer av kaffebönor om din älskade är en kaffeälskare. De kan prova en ny blandning varje dag fram till jul.

Vin: Det här är ett annat bra alternativ för de vuxna i ditt liv. Fyll en adventskalender med små flaskor med vin eller bara vinprover så att de kan prova något nytt varje dag.

Godis: Fyll en adventskalender med deras favoritgodis eller choklad för den sötsugne i ditt liv. Du kan till och med vara kreativ och göra ditt eget hemmagjorda godis att fylla kalendern med.

Bli först med att kommentera

Kommentera