Vinner Brasilien fotbolls-VM i Qatar?

Vinner Brasilien fotbolls-VM i Qatar?

Det är svårt att säga vem som kommer att vinna fotbolls-VM i Qatar, som den gamla fotbollsklyschan bollen är rund och allt kan hända. Ett som är säkert är att Brasilien kommer som vanligt med ett mycket starkt lag, och de har vunnit VM mest av alla! Hela fem gånger har detta fotbollsmecka lyckats med bedriften att vinna den ärofyllda trofén och mycket pekar på att att dom står som vinnare i detta VM, men kan dom göra det en sjätte gång? Spelbolagen tror i vilket fall som helst att Brasilien kommer att vinna denna upplaga, i alla fall om man ska tro oddssättarna. För dig som är sugen på att köra lite VM betting under fotbolls-VM och tror på Brasilien är oddset på att Brasilien vinner 5,00 under skrivande stund.

Neymar – Brasiliens ledstjärna

Neymar är en av de största fotbollsspelarna i världen, och han är också Brasiliens ledstjärna. Han började spela fotboll när han var bara tretton år gammal, och sedan dess har han haft en mycket framgångsrik karriär. Neymar har vunnit många prestigefyllda priser, bland annat FIFA World Player of the Year och Ballon d’Or. Många utnämner honom till Brasiliens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Neymar är känd för sin snabbhet, teknik och finurlighet på planen. Han älskar att underhålla publiken med sina magiska finter och många av hans mål har blivit virala på internet. Neymar är en av de mest karismatiska spelarna i fotbollsvärlden, och hans personlighet skiner igenom när han spelar. Han älskar att posera för fotografer. Neymar är en riktig artist och den gröna planen är hans scen. Neymar är en av de största idrottsstjärnorna i världen, och det finns ingen tvekan om att han kommer att fortsätta imponera på oss i framtiden.

Neymar kommer utan tvekan vara en nyckelspelare för Brasilien. Allt kanske inte hänger på honom, men en Neymar i form är definitivt ett farligt vapen som de flesta fotbollsnationerna kommer att frukta.

Hur det har sett ut inför VM

Det är alltid spännande att följa ett VM, och det är extra intressant att se hur lagen har förberedit sig inför turneringen. Brasilien har inte spelat några officiella träningsmatcher inför VM sedan i september. Landslagssamlingen i september gav styrkebesked, två raka vinster mot de afrikanska stornationerna Ghana och Tunisien och hela 5-1 mot den sistnämnda. Formen på Neymar tycks också vara god då han spelade fram till två mål mot Ghana och gjorde ett straffmål mot Tunisien. En annan spelare att hålla koll på är Tottenhams Brasilianska stjärna Richarlison som gjorde hela tre mål under landslagssamlingen! En kandidat att spela som skytteligavinnare kanske?

Därför är Brasilien så bra på fotboll

Fotbollen har alltid varit en stor del av brasiliansk kultur, och många barn växer upp med drömmen om att bli den nästa stora stjärnan. Brasilien har haft många fantastiska spelare genom åren, och det finns fortfarande många unga talanger som väntar på sin chans att visa vad de går för. Brasilien har alltid ett mycket starkt landslag, så starkt att storspelare som Firmino och Gabriel Magalhães petas från landslagstruppen.

Faktum är att fotboll är kultur i Brasilien. Det är en del av deras identitet. En bidragen faktor till att Brasilien är så bra, kan vara på grund av fattigdom. Det spelas fotbolldygnet runt på Rio de janeiros gator. Det är valdigt vanligt att Brasiliens stjärnor kommer från dessa slumområden. Fotboll är en väldigt lättillgänglig underhållning för att fly den dystra verkligheten många av dessa barn och ungdomar lever i, med fattigdom och gängkriminalitet runt hörnet. 

En kombination av det fina vädret och avsaknaden av tekniska distraktioner som datorspelande bidra till att de Brasilianska spelarna får mer timmar av spontanfotboll i ung ålder i jämförelse med länder i väst och specifik norden. Detta resulterar i att de flesta av spelarna är mycket tekniskt skickliga, och kan göra saker med bollen som andra inte ens kan drömma om.

Brasilien har dessutom många fina ungdomsakademier som plockar upp dessa spelare och finslipar deras talang, därtill är det vanligt att ungdomarna spelar mycket futsál när dom är små. Futsál är fotboll som spelas inomhus och på en mindre yta vilket förbättrar tekniska kvalitéer och beslutfattandet.

Det finns många olika teorier om varför Brasilien är så bra på fotboll, men det är svårt att säga exakt vad det är. Det finns många faktorer som spelar in, från deras kultur till deras ekonomi, och allt däremellan. Men en sak är säker: Brasilien har alltid varit och kommer alltid att vara en av världens främsta fotbollsnationer.

Här är Brasilien VM-trupp

Målvakter:
Alisson, Liverpool
Ederson, Manchester City
Weverton, Palmeiras

Försvarare:
Dani Alves, Pumas
Danilo, Juventus
Marquinhos, Paris Saint-Germain
Eder Militão, Real Madrid
Thiago Silva, Chelsea
Bremer, Juventus
Alex Sandro, Juventus
Alex Telles, Sevilla

Mittfältare/forwards:
Lucas Paquetá, West Ham
Fred, Manchester United
Bruno Guimarães, Newcastle
Casemiro, Manchester United
Fabinho, Liverpool
Raphinha, Barcelona
Antony, Manchester United
Gabriel Martinelli, Arsenal
Vinicius Junior, Real Madrid
Richarlison, Tottenham
Gabriel Jesus, Arsenal
Pedro, Flamengo
Neymar, Paris Saint-Germain
Rodrygo, Real Madrid
Everton Ribeiro, Flamengo

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*