Golden State Warriors vinner sitt sjunde NBA-mästerskap

Golden State Warriors vinner sitt sjunde NBA-mästerskap

Golden State Warriors har vunnit sitt sjunde NBA-mästerskap efter att ha vunnit med 4-2 i NBA-finalserien mot Boston Celtics. Alla de bästa NBA-spelplatserna online hade Golden State Warriors som överväldigande favoriter att ta sin fjärde titel sedan 2015 inför vad som visade sig vara finalmatchen, och dessa förutsägelser gick i uppfyllelse. Medan Warriors firar sin imponerande seger gör Celtics den långa resan hem efter att ha lidit sitt femte nederlag i NBA-finalen. 

Innan denna seger var det under säsongen 2017-18 som Golden State Warriors senast kröntes till mästare i NBA när de besegrade Cleveland Cavaliers med 4-0. Det var andra gången Warriors slog Cavaliers i NBA-finalen på många säsonger. De nådde finalen igen 2018-19 men föll med 4-2 mot Toronto Raptors, vilket var första gången Raptors blev mästare i NBA. 

Ett par dystra säsonger

Att säga att Warriors hjul föll av efter det nederlaget mot Raptorerna är en underdrift för att avsluta alla underdrifter. Warriors flyttade tillbaka från Oakland till San Francisco, och det skulle bli en lycklig tid; det blev det inte. Kevin Durant slet av sin akillessena i finalförlusten mot Raptors och Klay Thompson slet av sitt korsband. Båda förväntades vara borta från spel under en stor del av säsongen 2019-20. Durant skrev sedan på ett fyraårskontrakt med Brooklyn Nets. Warriors ville inte förlora Durant för ingenting och gjorde därför en tvåvägs sign-and-trade-affär som innebar att D’Angelo Russell gick till San Francisco. Tyvärr utlöste affären ett hårt lönetak för Warriors, som då tvingades byta Andre Iguodalas löner på 17 miljoner dollar till Memphis Grizzlies. 

Till råga på allt bröt stjärnspelaren Stephen Curry handen och förväntades missa tre månader av kampanjen. Han tog sig dock bara in på planen fem gånger under grundserien när Warriors sjönk till ett 15-50 rekord och slutade i botten av hela NBA. 

Under den följande säsongen återvände man till en vinnande säsong (39-33), men Warriors missade slutspelet för andra året i rad. 

Warriors och Curry är tillbaka till sitt briljanta bästa

Den här säsongen visade Golden State Warriors glimtar av sin kapacitet. Klay Thompson återvände efter två år vid sidlinjen, medan Draymond Green och Andrew Wiggins har presterat exceptionellt bra, så pass bra att de båda var namngivna i NBA All-Star-matchen 2022. 

Sedan har vi Stephen Currys återkomst till formen, en spelare som utan tvekan är den bästa pointguarden i NBA idag, om inte genom tiderna. Curry var poängbäst i 39 av Warriors 82 matcher under grundserien och han har i princip burit sitt lag genom slutspelet och finalen. 

Curry blev poängbäst med 34 poäng när Warriors åkte på ett 108-120-nederlag i match 1. Han toppade också assistlistan med fem assist. 34-åringen gjorde ytterligare 29 poäng när Warriors avgjorde serien med 1-1 genom en 107-88-seger i match 2. 

Även i match 3 hittade Curry 31 poäng, men han kunde inte hindra Celtics från att ta med sig ett 2-1 övertag in i den fjärde av sju möjliga matcher. I match 4 gick Warriors ur seger med 107-97. Det var, ni gissade det, Curry som var stjärnan i serien och gjorde 43 poäng av den summan. 

Efter den matchen talade flera Warriors-spelare med media och bekräftade vad basketfans redan visste: de måste göra mer för att hjälpa Curry på planen. Andrew Wiggins tog sig an uppgiften i match 5 och gjorde 26 poäng och 13 rebounds, och Warriors vann med 104-94. Den segern innebar att Warriors hade en hand på Larry O’Brien Championship-trofén. 

Warriors säkrade titeln den 16 juni med en 103-90 seger i match 6. Passande nog var det Curry som stal showen ännu en gång. Två gånger MVP under den ordinarie säsongen blev Curry för första gången NBA Finals MVP, delvis tack vare sina 34 poäng. Curry hade ett snitt på 31,2 poäng i de sex finalmatcherna och är värd sin MVP-beteckning och förkroppsligar vad det innebär att vara en sann krigare. 

Bli först med att kommentera

Kommentera