Köpa fotbollsskor till barn – Detta bör du ha i åtanke!

Fotbollsskor till barn

Att köpa fotbollsskor till barn kan vara en svår uppgift, speciellt med så många märken och modeller på marknaden att välja mellan, samt att veta vilken sko som passar för vilken nivå av fotboll.  

Vad bör du ha i åtanke när du ska välja fotbollssko och hur gör du ett val baserat på rätt nivå? Vi hjälper dig välja rätt fotbollsskor till ditt barn! 

Vad är skillnaden på vanliga träningsskor och fotbollsskor? 

Att spela fotboll med en fotbollssko kan göra stor skillnad för barnets kropp, för spelet och även upplevelsen. Det kan även vara bra att välja sko utefter det underlag man ska spela på. De flesta fotbollsskor för barn har idag dubbsystemet multisula. Med detta kan ditt barn spela fotboll både på naturgräs och konstgräs.  

En del märken för fotbollsskor för barn har även multisula upp till en prisnivå och sedan har du fler alternativ du kan välja mellan beroende på spelnivå, underlag och ålder. För barn mellan 8-10 år brukar en fotbollssko med multisula vara mer än nog. När ditt barn sedan avancerar i spel, eller blir äldre kan det vara en god idé att börja anpassa skon efter saker som bland annat position i laget och spelstil.  

Hur väljer du rätt storlek? 

När du ska välja fotbollssko för ditt barn, speciellt vid yngre ålder är det viktigaste att skorna är bekväma och sköna att gå och spela i. När de sedan blir äldre kan det vara mer viktigt med fler funktioner och anpassning.  

Då barn växer, och det snabbt är det en god idé att köpa skor som har utrymme vid tårna. Men många gör felet att köpa alldeles för stora skor då de tänker att det bara är bra för barnet då de kan behålla skorna längre. Med för stora skor blir de tyvärr svåra att spela i. En tumregel är att lämna cirka en centimeters utrymme vid tår för att det ska ha en bra passform och inte sitta åt.  

Med många olika modeller och märken på marknaden kan valet av fotbollsko för barn vara svårt, vi har därför listat tre goda alternativ för ditt barn att spela fotboll i! 

Adidas Fotbollssko Predator Edge.3 MG 

Adidas Fotbollssko Predator Edge.3 MG är en mycket prisvärd sko som är bekväm och skön för ditt barn att spela med. Adidas Predator-sko är en storsäljare i landet och ligger högt på många topplistor i olika sportbutiker, och det inte utan anledning.  

Med den innovativa designen och förstärkta hälen får du en sko som är nötningsbeständig. Du har även god böjlighet med en yttersula i TPU som passar för olika underlag.

Skon har dessutom ett bra fäste med Control Zone som ger en god bollkänsla när ditt barn spelar. Skons snygga färg i röd och limegrön gör att ditt barn definitivt kommer synas på planen. 

Puma Fotbollssko Ultra Match  

Här har vi en fotbollssko från Puma, Ultra Match som är speciellt anpassad för de lite äldre barnen som har börjar få en egen spelteknik och är ute efter en sko som har fler funktioner och är bättre anpassad för högre nivåer.

Denna fotbollssko har en snygg design i grön, gul och svart och är konstruerad helt utan snörning. Detta gör att du snabbare får på och av din sko och slipper ha skosnören som går upp under spel.  

Skon är utvecklad för bättre snabbhet, bollkontroll och acceleration och skaftet är både lätt och hållbart. Du får dessutom ett framåtdriv med hjälp av yttersulan Speedplate som ger dig extra fart och skons Grip Control gör att du kan skjuta med precision. Ett toppenval för mer avancerat spel.  

Kipsta Fotbollssko Agility 100 FG 

För nybörjaren och den som vill ha en simpel, men kvalitativ och bekväm sko är Kipsta Fotbollssko Agility 100 FG ett gott val. Denna sko är speciellt framtagen för barn som precis börjat spela fotboll och som ska träna sporten 1-2 gånger i veckan på torra underlag.  

Skon har multidobbar i små storlekar för att kunna uppnå bättre stöd på torra underlag och skon är även bred över vristen för extra bekvämlighet.

Skons ovandel är dessutom mjuk som ger en bra bollkänsla och ett bra grepp. Agility 100 FG har en snygg design i svart och rött för den tuffa spelaren på plan. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*