Vilken är den längsta golfbanan i världen?

Längsta golfbanan i världen

Längsta golfbanan i världen – Golf är en populär sport i stort sett i hela världen. En tänkbar anledning till detta är att det går att spela golf genom hela livet i stort sett. Ung som gammal kan spela och dessutom tillsammans. Det finurliga handicap-systemet gör att alla kan spela mot varandra och då gäller det att ha sin bästa dag och inte att slå så få slag som möjligt. En viktig del i att kunna spela bra golf är att kunna slå långt med sin driver. Driver är den klubba som oftast används vid utslag, alltså första slaget, och som ska gå längst. Är du riktigt duktig på att slå långt kanske du ska ge dig ut på några av de längsta banorna i världen.

Vi ska se vilka banor som är längst egentligen i denna topp 10 lista över världens längsta banor. En bana betyder inte ett hål utan det är vanligtvis 18 hål. Det kan vara 9 eller 27 också men det som det oftast tävlas i är 18 hål. När ni i listan här under ser siffror i parantes så betyder det hur långa varje hål är i genomsnitt och det är beräknat på 18 hål. Antalet kilometrar man behöver gå kanske inte ser så avskräckande ut men du får tänka att det verkligen bara är fågelvägen och att du kommer att gå mycket längre än så. Det är även en del att gå mellan de olika hålen. Par för de som inte är så insatta i golf är hur många slag som är beräknade som nödvändiga för varje hål. Är ett hål par 4 så bör man få i bollen i hålet på 4 slag. Om man är duktig vill säga.

10. The Praire Club, Dunes Course USA (408 meter) par 72

Här får du vandra 7.36 kilometer om du tar fågelvägen alla hål.

9. The Shoals Golf Club, Fighting Joe, USA (410 meter) par 72

8. Promontory Club, Painted Valley, USA (411 meter) par 72

7. French Lick Resort, Dye Course, USA (412 meter) par 72

6. Antler Creek GC, USA (412 meter) par 72

5. The Robert Trent Jones Golf Trent at Ross Bridge, USA (416 meter) par 72.

4. The International GC, Pines Course, USA (423 meter) par 73

3. Blair Atholl Golf Course, Sydafrika (428 meter) par 72

2. Legend golf & safari, Signature course, Sydafrika (430 meter) par72

1. Jade Dragon Snow Mountain GC, Kina (434 meter) par 72

Här får du gå 7.82 om du går fågelvägen mellan hålen.

Det är systemet med par som gör att alla kan spela mot varandra i golf. Har du ett lågt handicap så måste du vara närmre banans par för att det ska räknas som att du har gjort en bra runda. Har du ett högt handicap så kan du slå fler slag över par och fortfarande vinna över din motståndare med ett lägre handicap. Det går då även att spela mot sig själv och sänka sitt handicap.

Som en jämförelse så kan vi nämna att den längsta golfbanan i Sverige är Barsebäck GCC , Masters course. Den har en snittlängd på 355 meter per hål och är således en bit ifrån att kvala sig in på denna lista. Det är en övervägande majoritet av banor från USA även om de inte placerar sig högst upp. Den längsta banan i Europa var väldigt nära att kvala in men lyckades inte riktigt. Det är faktiskt en svensk bana men bara när den görs som längst. Det går att ändra längden på banorna genom att flytta både hål och utslag och då hade Bro Hof Slott GC faktiskt varit längst i Europa men då det inte är deras standardlängd så räknas den inte.

Långa banor kräver riktigt bra drivers, hur är det med din? Är din kapacitet som golfspelare värd mer än vad plånboken för tillfället medger, då kan du hitta smslån för att tillfälligt fylla på kassan!

Bli först med att kommentera

Kommentera