Alexander Isak till Newcastle

Alexander Isak till Newcastle

Svenskbördige fotbollsproffset, Alexander Isak, 22, har imponerat i Real Sociedad i över fem säsonger, men nu väntar England och Premier Leauge för Isak, som enligt The Guardian har skrivit ett sexårskontrakt med Newcastle.

Transfersjournalisten, Fabrizio Romano hävdar att summan för köpet av Alexander Isak uppgick till drygt 686 miljoner kronor, vilket isåfall betyder att Isak blir Real Sociedads dyraste försäljning någonsin och därmed också Newcastles dyraste köp genom historien.

 Affären offentliggjordes under fredagen och i ett pressmeddelande kommenterar Alexander Isak flytten.

– Jag är glad över att det är klart. Det var ett stort, stort beslut för mig men det är ett beslut som jag är väldigt glad över. Det är en historisk klubb som jag tror att alla skulle vilja spela för, med otroliga fans. De var en stor del till varför jag kom hit, men också klubbens projekt vilket jag verkligen tror på, säger Isak till i pressmeddelandet på Newcastles hemsida.

Köpet innebär även att Alexander Isak blir historisk. Övergången toppar listan på de fem dyraste svenska övergångarna någonsin och Isak slår därmed Zlatan Ibrahimovics övergång från Inter till Barcelona som då gick loss på lite mer än 43 miljoner euro.

Enligt spelbolags-sajten, bettingkollen.se får man efter transfer-nyheten om Alexander Isak, 101 gånger pengarna på att Newcastle tar hem Premier League denna säsong.

1 Comment

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*