Bästa fotbollsmålen i slutminuterna

Bästa fotbollsmålen i slutminuterna – Fotboll är en sport som många gånger består då och då av spännande ögonblick. Ögonblick som alla fansen kommer komma ihåg under flera år framöver. För många är det dock de sista minuterna i en fotbollsmatch som anses vara de allra mest spännande. Det kan nämligen bli så att laget som ligger under med 2-0 helt plötsligt vinner. Därför är det viktigt att fortsätta se den sista stunden av matchen även fast det ser ut som favoritlaget håller på att förlora.

Fotbollsmål i slutminuterna är några av de bästa stunderna för många fans. Här har vi därför listat de bästa fotbollsmålen som skett i slutminuterna.

5. Real Zaragoza vs Arsenal

På femte plats kommer de sista minuterna i UEFA Cup-finalen år 1995. Matchen spelades mellan Real Zaragoza och Arsenal. De båda lagen hade gjort varsitt mål när matchtiden tog slut vilket ledde till att de lade till extra tid. Precis innan förlängningen var slut tog mittfältaren för Real Zaragoza bollen och gjorde ett sista mål vilket ledde till vinst för laget.

4. Arsenal vs Liverpool

På fjärde plats kommer finalmatchen i Premier League Champions år 1989 mellan Arsenal och Liverpool. För att hävda titeln, samt förhindra Liverpool från att vinna hela ligan, skulle Arsenal vara tvungen att vinna matchen med 2-0. I sista minuten ledde Arsenal endast med 1-0. Som tur var fick Michael Thomas tag i bollen vilket ledde till ett sista mål. Arsenal lyckades då vinna med 2-0 och hela ligan.

3. Grekland vs England

På tredje plats kommer FIFA World Cup-kvalmatchen år 2001 mellan Grekland och England. England låg under med 2-1 efter nästan 70 minuter av matchen. Det var egentligen allt som behövdes för att det skulle bli oavgjort. Tyskland hade nämligen haft en hård kamp i sitt spelande. Men den 93:e minuten av matchen lyckades Beckham göra ett sista mål vilket var det som säkerställde England i finalen i fotbolls VM.

2. West Ham vs Liverpool

På andra plats kommer en FA cup-finalmatch mellan Mellan West Ham och Liverpool. Matchen spelades år 2006 och anses vara en av de största finalerna i hela FA-cupens historia. Under den första halvleken ledde West Ham med 2-0, men det utjämnades i den andra halvleken. Paul Konchesky, som spelade för West Ham såg till att laget återigen tog tillbaka ledningen. Men tack vare Seven Gerrard, en spelare i Liverpools lag, lyckades göra mål på den 91:a minuten trots att han hade börjat krampa en stund tidigare. Detta målet chockade alla spelare i West Ham.

Liverpool vann dock hela finalmatchen på straffar.

1. Bayern Munich vs Manchester United

På första plats kommer år 1999 finalen i UEFA Champions League som spelades mellan Manchester United och Bayern Munich.

Efter att Mario Baslers frispark låg Manchester United under med 1-0. De bestämde sig dock för att rädda spelet. Direkt efter den sista kick-offen tog de bollen, Sheringham passade sedan vidare till Ole Gunnar som lyckade göra mål när klockan visade 92:17. Detta mål var väldigt överraskande för Bayern Munich, de startade därför inte om spelet. På grund av överraskningen är det många som idag anser att detta målet är det allra bästa bland sista minuten-målen.