Allt du behöver veta om du vill betta på golf

Allt du behöver veta om du vill betta på golf

Det finns ett stort antal kända sporter världen över, men det finns knappast någon mer gentlemannamässig disciplin än golf. Spelet är ett av de äldsta historiskt sett och har klarat sig genom tiderna och fortsätter att existera. Förutom att många gillar golfspel kan man också hitta spelalternativ hos ledande bookmakers online. Det är då viktigt att hitta en bookmaker som kan erbjuda nya oddsbonusar 2022.

Om du inte redan är insatt i sporten, har vi här sammanställt en guide för att introducera dig till golf, dess funktioner och spelalternativ.

Världens kändaste golfturneringar

  • Masters-turneringen: Turneringen är också känd som US Masters och är ett av de fyra stora golfmästerskapen. Det grundades 1934 och hålls alltid på samma plats, Augusta, Georgia. Den anordnas vanligtvis i april månad. Spelare från olika nationaliteter deltar och delar på en total prispott på 11 miljoner dollar. Vinnaren får nästan 2 miljoner dollar från hela potten.
  • US Open: Mästerskapet hölls första gången 1895 och är en av årets fyra stora golfturneringar. Turneringen äger rum på olika banor, och man väljer sådana som är svåra att få in bollen i de olika hålen. Den äger vanligtvis rum i juni månad, så du kan hålla utkik efter den på de ledande bookmakerna på nätet i landet.
  • British Open: Den främsta golftävlingen i Storbritannien och Europa som helhet. The Open Championship arrangerades första gången 1860 och är den äldsta av årets fyra största golfturneringar. Den spelas på olika banor och äger rum i juli. De senaste åren har prispengarna överstigit 10 miljoner dollar.
  • PGA Championship:Nu är det dags för det fjärde golfmästerskapet i kalendern, som är årets viktigaste turnering inom sporten. Detta mästerskap äger rum i USA, men på olika banor. Den grundades 1916. PGA-mästare bjuds automatiskt in att delta i de andra tre stora golfturneringarna. Prispotten för mästerskapet är cirka 11 miljoner dollar. Den hålls i maj, men har tidigare också hållits i augusti.

Om du letar efter ett golfmästerskap att satsa på bör du definitivt välja de fyra som anges i listan. De äger rum under flera på varandra följande månader, så du kan följa dem efter varandra och hålla dig uppdaterad om vad som händer i golfvärlden.

De viktigaste faktorerna

Utöver allt som sagts hittills finns här några professionella tips för golfspel som du kan använda när du gör dina val.

  • Lär känna banorna: Olika golfbanor är utformade på olika sätt och erbjuder olika svårigheter för spelarna. Var uppmärksam på dem när du bestämmer dig för att satsa på ett visst mästerskap, eftersom vissa spelare kan ha problem med vissa spelplaner. Studera dem och se vilken statistik som finns från spelarnas tidigare spel på samma golfbana.
  • Väderfaktorer: Det är en bra idé att se över väderprognosen och se vilka förhållanden spelarna kommer att tävla under. Det är mycket troligt att vissa av dem inte klarar av extremt varmt och torrt väder. Om detta är en av favoriterna innebär det att en annan spelare, med högre odds, kan vinna evenemanget.

Bli först med att kommentera

Kommentera