Hitta den perfekta golfvagnen för dig! 

Golfvagn

Golf har länge varit en populär sport som inte slutar växa, snarare tvärtom. Med ökad popularitet ökar även efterfrågan på redskap som underlättar under en golfrunda. Ett av dessa tillbehör är de effektiva golfvagnarna.  

Det är inte endast ett alternativ för den som inte orkar bära runt på golfbagen, det underlättar även för de som redan har problem med rygg och som vill lägga sin energi på rätt ställe – på golfen och inte på bärandet.  

På senaste år har antalet modeller och designer av golfvagnar ökat ordentligt. Detta är såklart underbart då det finns någonting för alla, men det kan också skapa en förvirring vad för skillnad det egentligen är mellan modeller och vad som passar dig bäst. Det är precis där vi kommer in, att hjälpa dig med vad du bör ha i åtanke när du letar runt efter din nästa (eller första) golfvagn!  

Att tänka på inför ditt köp 

När du tagit beslutet att investera i en golfvagn så finns det lite olika saker att fundera på innan du slår till eller börjar leta för att göra det lättare för dig. Här nedan kan du läsa om de allra vanligaste punkterna du bör ha i åtanke inför ditt köp. 

Vilket budget har du?  

Det blir genast lättare att leta när du vet vilket budget du har för denna investering då det finns golfvagnar i alla olika prisklasser.  

Vilket typ av vagn du är ute efter 

När du har en budget så kan du lättare se vilka av de huvudsakliga modellerna som passar in just där. Det finns tre olika slags golfvagnar ute på marknaden idag och dessa är:  

Dragvagn

Dessa vagnar har två hjul och dras bakom dig.  

Skjutvagn

För skjutvagnar finns det två- eller trehjuliga alternativ och dessa skjuter du framför dig.  

Elektrisk golfvagn

Med elektriska golfvagnar så stiger även priserna. Dessa drivs av batteri och gör att du inte behöver använda lika mycket av din egen kraft för att skjuta din vagn framför dig.  

Storlek och användarvänlighet  

De allra flesta modeller av golfvagnar går idag att fälla ihop på ett eller annat sätt, och detta är någonting du bör ha i åtanke när du kikar på olika modeller, speciellt om du har en bil utan mycket yta i bakluckan.  

En annan aspekt är hur användarvänlig den är, exempelvis hur tung vagnen är eller om den har vattenflaskhållare eller andra smarta tillbehör som gör det lättare för dig när du väl är ute på golfbanan.  

Lätthanterlig och stabil 

Att golfbanor är ojämna på grund av dess terräng är ingen nyhet, att därför ha en golfvagn som är stabil är ett stort plus, då du inte vill att din vagn ska välta när du parkerar den. Du bör även kika på hur lätt den är att svänga med för att du ska få en sådan bra upplevelse som möjligt.  

Behöver jag köpa till tillbehör? 

När du valt vilken golfvagn du vill investera in så kan du också kika på om det finns några tillbehör som kan vara bra att köpa till. Detta är inget måste, men det underlättar i många avseenden när du väl är ute på banan.  

Några populära tillbehör är exempelvis regnskydd, solskydd och paraplyhållare. Om inte en vattenflaskhållare ingår till den modell du köper så är även detta ett tillbehör som många köper till.  

Vi ses ute på golfbanan med din nya golfvagn! 

Bli först med att kommentera

Kommentera