Det här är discgolf

Det här är discgolf

Discgolf, eller frisbeegolf som det också kallas, är en relativt ny sport som på bara ett par år har blivit väldigt populär. Egentligen har sporten funnits länge än så, men det är först nu på senare år som den har fått uppmärksamhet i större delar av landet.

Den har också börjat dyka upp en del i utlandet. Anledningarna är flera men det handlar framförallt om att det är en mer avslappnad tävlingssport där mycket handlar om att ha roligt och lära känna nya människor. Nedan kan du lära dig mer om discgolf.

Fakta om Discgolf

Discgolf är en lågintensiv sport där alla kan delta, samtidigt som det fortfarande är en tävlingssport. Det handlar inte bara om att kunna kasta discen hårt, mycket handlar om tekniken som du använder.

Sedan handlar väldigt mycket om tankearbete. Det är inte alltid du kan kasta den rakt fram för att komma i mål, utan precis som i vanlig golf så måste du tänka efter och använda både strategier och taktik.

Det här gör sporten förvånansvärt djup för mer seriösa spelare, samtidigt som det är en helt okej aktivitet för barnfamiljer eller vännerna. Alla kan komma igång och det kostar i princip ingenting. Det som däremot kan behövas är en discgolfbana men dessa har börjat dyka upp över hela landet, så det är sällan ett problem.

Väldigt avslappnad sport

Det här är inte en sport man spelar inomhus så du får en perfekt chans att vara ute i naturen. En del banor ligger i skogar och andra på större gräsmattor. Banorna kan också variera kraftigt i storlek, så det finns en del variation om du provar på flera olika ställen.

Sporten kan som sagt bli väldigt seriös om du börjar spela mer allvarligt och blir mer noga med resultatet. Det här är viktigt för den som ska spela professionellt, men för många är det mer en lek än något annat.

Discgolf är visserligen en lågintensiv sport men det är fortfarande en väldigt bra motion. Det här gör det till en bra träning för barn och äldre, som inte riktigt har samma möjlighet att gå ut på en springrunda eller gå på gym för att träna. Räkna med att behöva gå en hel del om du ska spela ett par rundor med dina vänner.

Allt mer populärt senaste åren

Sporten har sett en hel del uppmärksamhet senaste åren och det är ganska lätt att förstå varför många gillar den. Det finns få sporter som är så enkla som discgolf. I grunden är det egentligen som helt vanlig golf: Du ska komma i mål med så få kast som möjligt, men du använder en disc istället för en golfboll.

Banorna är ganska stora i många fall och du kommer troligtvis att behöva ett par kast per mål i början. Målet är så klart att du så småningom ska klara av att få en hole-in-one. För att klara av det måste du först börja lära dig att kasta discen rätt, så grundläggande kunskap inom frisbee kan vara en fördel här.

Det som gör sporten mer intressant är såklart när det finns hinder i vägen. Det absolut vanligaste kommer att vara träd, buskar, hela skogar och den typen av saker. Det här gör att du får tänka om helt och hållet, du måste trots allt få discen att svänga mer och det handlar då inte bara om att kasta den hårt och rakt.

Kom igång med discgolf

Det finns goda skäl till att börja med den här spännande och ganska enkla sporten. Det är underhållande och det finns gott om spänning när du väl har börjat vänja dig vid sporten och hur reglerna går till.

För att komma igång måste du egentligen bara ha en disc, vilket du antingen kan låna eller köpa. Det är väldigt mycket billigare än många andra sporter, en disc kan kosta lite olika beroende på vad för modell du köper men du kan hitta nybörjarmodeller för under hundralappen. Finare modeller och discs för erfarna kan gå på ett par hundra. Du kan ha på dig valfria kläder, många kör med träningskläder.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*