6 anledningar till att ishockey är världens bästa sport för åskådare

Anledningar till att ishockey är världens bästa sport för åskådare

Hur ofta har du inte sett en hockeymatch och tänkt: ”Det här är världens bästa åskådarsport”? För de flesta fans är detta alltid fallet. Hockey ger dem spänningen, vördnaden och adrenalinkicken som varje sportfantast förtjänar när de ser en match live eller på tv.

För hockeyfans är det inte bara en sport – det är ett sätt att leva. Det är något som bygger upp vänskap och familjer, skapar livslånga minnen och skapar arbetstillfällen och möjligheter. Vissa människor är livslånga medlemmar av specifika lag, beställare av säsongsbiljetter och samlare av lagets merchandise från 90-talet.

Och om du inte är övertygad om hur detta visar varför hockey är den bästa åskådarsporten i världen, kommer här några fler skäl:

1. Mat och hockey

Mat är en central del av hockeykulturen. Oavsett om man äter mat i arenor som 3DHockeyArena eller tar något att äta efter en match är sportfans alltid hungriga på mer. Och inget är roligare än att ha något att äta medan du sitter fastklistrad vid din favorithockeymatch.

Äkta hockeyfans kan aldrig missa något att mumsa på när de njuter av de spännande händelserna på planen eftersom de vet hur bra hockey går ihop med mat. Grillstek med ölsås, kalkonburgare eller en snabbmat är bara några valmöjligheter som du kan räkna med när du går på en match.

National Hockey League (NHL) har haft ett nära samarbete med många lokala restauranger för att hjälpa dem att utveckla nya och innovativa erbjudanden som garanterar att fansen får en minnesvärd upplevelse när de är åskådare. Sport och god mat är trots allt det perfekta paret!

2. Traditioner och vidskepelser

Ishockey är en sport som är sprängfylld med traditioner och vidskepelser, från skägg i slutspelet till ritualer före matchen. Spelet har sin egen uppsättning vidskepelser som är unika för hockeyspelare, och även om dessa traditioner kan tyckas märkliga skiljer sig hockeyn från andra sportspel världen över. Hockeyfans har också sina sedvänjor, eftersom många fans bär tröjor från sina favoritspelare och favoritlag under varje match.

Dessutom anordnar många arenor speciella evenemang under hockeymatcherna, till exempel ”kiss cam” och giveaways till fansen. Dessa roliga aktiviteter bidrar till att skapa en festlig och trevlig atmosfär för åskådare i alla åldrar. Fansen kan också njuta av klassisk arenamat som korv, nachos och popcorn i pauserna.

3. Språket

Hockey kräver att du kan ett unikt ordförråd innan du tittar på eller spelar den. Hockeyspelare har ett eget språk som är unikt för spelet, och de använder fraser som skiljer sig från andra sporter för att beskriva vad de gör på isen.

Även om detta kan förvirra andra människor som inte spelar eller tittar på hockey – och ibland även de som gör det – bidrar det till att göra spelet mer spännande för både fans och spelare. Det finns ingen annan sport som har en så omfattande ordbok, men de flesta fans älskar att kunna lära sig nya ord så att de kan följa med i vad som händer under en match.

4. Hockeyspelare är krigare

Hockeyspelare är utan tvekan de mest formidabla atleterna. De kan bli träffade av utrustning som puckar eller hockeyklubbor, slås in i av andra spelare eller till och med drabbas av dödliga skador, men det hindrar dem inte från att utöva sporten. Rich Peverley dog till exempel nästan på planen, men bad ändå om att få vara med i spelet igen efter att ha återupplivats!

Spelare från andra sporter kan sitta av en hel säsong på grund av mindre skador, men i ishockey låter dessa spelare inte någonting hålla dem borta från spelet. Deras smidighet bidrar till och med till den här sportens storhet; den är helt enkelt oöverträffad.

5. Hockey är en prisvärd sport att titta på

När det gäller priset är hockeybiljetter mycket billigare än andra professionella sporter som basket eller fotboll. Naturligtvis varierar kostnaden för att närvara vid en match beroende på platsen och laget du tittar på, men hockey är generellt sett en mer prisvärd sport att se live. Och om du inte kan ta dig till arenan kan du alltid se matchen på TV!

Så medan andra fans oroar sig för att missa en match i andra elitidrotter kan man inte säga samma sak om hockey. De små pengarna du har sparat kan räcka för att finansiera din biljett och köpa snacks och drycker för hela matchen.

6. Det slitsamma slutspelsformatet

NHL:s slutspelsformat är en av de saker som gör hockeyn så särpräglad. Efter en slitsam sju månader lång grundsäsong återstår 16 lag i ligan, och antalet minskas ytterligare efter fyra slutspelsrundor. Totalt 28 matcher spelas tills ett av de två sista lagen kan göra anspråk på Lord Stanley Cup som sitt eget.

Det finns inga pauser under dessa slutspel eller någon period under säsongen. Detta beror på att hockeyspelarna kör i full fart från början till slut och spelar med hela sitt hjärta för din underhållning. Vissa kanske säger att det är för mycket för spelarna att ge upp så mycket energi under en hel säsong, men det finns ingen sport som är helt lik den, särskilt när man tänker på hur mycket arbete och hängivenhet som krävs för att vinna bara ett mästerskap.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*