Besök de fyra bästa Formel 1-banorna

Besök de fyra bästa Formel 1-banorna

Gillar du Formel 1 är det en otrolig upplevelse att besöka de bästa banorna och se tävlingarna live. Ljudet, människorna runt omkring och stämningen som letar sig upp på läktarna är ett minne för livet. Men vilka banor ska du inte missa? Här listas de tre bästa banor i Europa och en exotisk bonus.

Vill du Se formel 1 live kan du hitta bra paketresor. Då får du förutom biljetter till F1, inkluderat flygbiljetter, transfer och hotell. Det lönar sig i de allra flesta fall att köpa hela paket då researrangörer har helt andra möjligheter att teckna avtal med Formel 1-arrangörer och hotell.

Fyra bästa Formel 1-banorna

1.Circuit de Barcelona-Catalunya, Montmeló i Spanien

De allra flesta experter är överens om att Circuit de Barcelona-Catalunya i Monteló är en av de bästa F1-banorna att besöka i Europa. Eftersom F1-banan bara ligger cirka två mil från Barcelona går det snabbt att ta sig dit även om du vill bo centralt. Kombinationen av snygg bana med praktiska läktare, nästan garanterat bra väder och att Barcelona i sig inte är så långt borta gör att Montmeló hamnar i topp.

2. Hungaroring, Budapest i Ungern

Hungoring ligger på bekvämt avstånd från Budapest vilket är en stor fördel. Du tar dig till F1-banan på runt trettio minuter och när det är Formel 1 i Budapest blir det folkfest. Banan är snygg och det är lätt att ta sig runt på den välskyltade läktaren. Prisläget i Budapest är betydligt lägre än många andra städer i Europa vilket gör att du kan unna dig lite extra under tävlingen och utanför arenan efter tävlingen.

3. Autodromo Nazionale di Monza, nära Milano i Italien

Formel 1 banan utanför Monza är en av de snabbaste banorna och här får du en svårslagen liveupplevelse när bilarna kommer upp mot 370 km/h. Läktaren är riktigt bra även om du köper lite billigare biljetter och det finns stora skärmar som visar loppet samtidigt. Kombinera en helg i Milano med riktigt bra F1 utan att bli ruinerad och upplev en rejäl folkfest både under tävlingen och långt efter sist bilen gått i mål.

4. Yas Marina Circuit på Yas Island, Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten

Yas Marina Circuit på Yas Island är mer än Formel 1-bana, det är en satsning för att locka turister till Förenade Arabemiraten. Här möts Persiska viken med öken och temaparker. Själva F1-banan ingår i ett gigantisk komplex där du kan kombinera besök i vattenpark med lyxig shopping i gallerior och det finns flera hotell där du nästan bor på F1-banan. Det bästa är att satsa på tävlingar som går under hösten och vintern, för annars är det för varmt för att kunna njuta av helheten.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*