De 9 mest sedda sportevenemangen i världen

De 9 mest sedda sportevenemangen

Vilken sport kollar du helst på? Vi är många som har blandade preferenser när det kommer till sport – det kan vara kul att följa såväl SHL som sommar-OS. Just de större eventen lockar även de som inte brukar räkna sig som särskilt sportintresserade. Här listar vi vilka sport-event som har flesta tittare i världen.

Sport både engagerar och skapar gemenskap. Inte bara själva utövandet, utan också allt runt omkring idrotterna. Publiken, fansen och evenemanget i stort. Att titta på en fotbollsmatch eller ishockeymatch tillsammans med vänner eller familj kan höja upplevelsen. Många gillar att addera ytterligare spänning genom att satsa pengar på bettingsidor.

Oavsett hur du föredrar att titta på sport (kanske i ensamhet, i lugn och ro i tv-soffan, eller på plats i publiken?) så har du förmodligen sett eller hört talas om de stora sport-eventen. Beroende på vilket land man befinner sig har olika evenemang olika tyngd. För någon som bor i Sverige kanske inte Superbowl är lika viktigt, men för amerikanerna är händelsen en av årets största. Andra event som OS följs av människor i varenda världsdel.

Här kommer iallafall listan på de 9 mest sedda evenemangen inom olika sporter! Siffrorna är baserade på antalet tv-tittare över hela världen.

Super Bowl

Den första söndagen i februari varje år anordnas Super Bowl. Det är en stor dag i USA när finalmatchen i NFL går av stapeln! Förutom själva matchen i amerikansk fotboll så pågår en rad festligheter, som lockar publik och tv-tittare i alla åldrar och med olika intressen.

UFC

UFC står för Ultimate Fighting Championship. Här tävlar de allra tuffaste utövarna inom kampsport. UFC är en organisation som hållit galor i många olika länder och får miljontals tittare.

Vinter-OS

Olympiska vinterspelen har pågått ända sedan 1920-talet. Här ingår sporter som snowboard, curling, backhoppning och längdskidåkning. Det senaste vinter-OS hölls i Pyeongchang 2018 då Sverige tog hela 14 medaljer. Nästa år kan vi se fram emot Peking som OS-värd.

Världscupen i rugby

Rugby tillhör knappast en av de vanligare sporterna i Sverige. Desto större är utövandet i länder som England, Nya Zeeland, Irland, Sydafrika och Australien, för att nämna några.

Tour de France

I juli varje år går starten till Tour de France, en cykeltävling med lång tradition. Etapploppet pågår i tre veckor, uppdelat på 21 sträckor. Deltagarna cyklar totalt över 300 mil!

Världscupen i cricket

Cricket, som ibland stavas kricket på svenska, är en sport vi ofta förknippar med England. Det är landets nationalsport och har spelats ända sedan 1500-talet. Sporten är så pass populär att runt 1,6 miljarder människor såg herrarnas världscup i cricket 2019.

Asiatiska spelen (The Asian Games)

Sedan 1951 anordnas asiatiska spelen som en motsvarighet till OS. Flera olika sporter ingår i tävlingarna, där deltagare från alla länder i Asien får göra upp om medaljerna.

FIFA World Cup

Världsmästerskapen i fotboll samlar de bästa fotbollslagen för att tävla om att bli världsmästare. År 2022 kommer eventet att äga rum i Qatar, något som skapat debatt.

Sommar-OS

Sist men absolut inte minst har vi sommar-OS. Det fick vi äntligen njuta av igen i år, efter att Tokyo fått vänta ett år extra på grund av pandemin. Tävlingarna rymmer en mängd olika sporter, som simning, ridsport, fotboll och gymnastik.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*