Golfprylar – för dig som ska börja golfa!

Golfprylar för dig som ska börja golfa

Har du tänk på att börja spela golf, eller redan gör det men vill ta ditt spelande till en annan nivå? Det finns en hel del du själv kan göra för att förbättra ditt handicap och få mer information om både utrustning och sporten. Här nedan kommer flera tips och förslag som kan hjälpa dig i din golf-karriär!  

Grönt kort 

För att få spela golf på de flesta banorna, kommer du behöva ett grönt kort. Ett grönt kort visar att du har koll på alla regler och vad som gäller på banan. Du tar ett grönt kort när du lärt dig det viktigaste inom teorin och när du tränat tillräckligt på att spela.  

Detta kan du göra med hjälp utav en tränare som är PGA-utbildad. När du känner dig säker på alla spelregler får du slutligen göra ett spelprov. Spelprovet äger rum på en golfbana och innefattar ett antal olika steg tills det att du blir godkänd. 

Utrustning 

När du fått ditt gröna kort är det bara att börja spela! Det krävs dock att du införskaffar rätt utrustning för att kunna ägna dig åt sporten. Det första du kommer behöva är ett par golfklubbor. På de flesta golfbanor i Sverige går det att hyra så det är inget du behöver köpa själv på direkten. När du väl kommit in i sporten, kan det dock vara en värd investering att ha sina egna klubbor.  

Med klubborna kommer du även behöva en golfbag. I en golfbag kan du förvara alla klubbor och det gör det smidigt för dig att ta dig runt på banan. Det finns en hel del olika golfbagar på marknaden du kan välja mellan, så se till att du tar dig en god titt på vad för slags modell som kommer passa dig. 

Ett par bra skor kanske inte verkar så viktigt, men faktum är att ett par golfskor är en smart investering när du ska börja spela. Du får ett mycket bättre grepp och en stabilare grund att stå på. Detta resulterar i att det blir enklare att slå raka slag och få en riktigt bra sving! 

Viktigt att ha med sig ut på banan 

Någonting som även alltid är bra att ha med sig ut på banan, är en greenlagare. Det är ett verktyg som hjälper dig att laga nedslagsmärken som skett på greenen, vid höga inspel. När du lagar ett nedslagsmärke bör du trycka tillbaka gräset, inte lyfta upp.  

Se till att även ha med dig scorekort när du är ute och spelar. De finns både i digital och i pappersform och med hjälp av ett Scorekort kan du på ett mycket smidigare sätt hålla koll på ditt spel. Bland annat kan du se hur många slag du slagit och få information som kan vara bra att veta om banan du spelar på. 

Andra redskap som alltid bör tas med ut på banan är bollar och peggar. Det är smart att ta med sig flera bollar, då det är väldigt vanligt att man råkar slå bort en del.  

Peggar ger dig möjligheten till ett mycket bättre spel. De använder du från tee till touren. Tack vare peggar kan du få upp bollen i en bra höjd, vilket inte kommer ske på samma sätt om du slår direkt från marken.  

Bli först med att kommentera

Kommentera