Vad innebär det att vara kroppsbyggare?

Vad innebär det att vara kroppsbyggare?

Tävlingskroppsbyggare

Många människor är rädda för begreppet kroppsbyggare eftersom de omedelbart tänker på en mycket muskulös man som poserar och böjer sig på scenen. Detta är en tävlingsbodybuilder. En tävlingsbodybuilder kan vara en man eller kvinna. De arbetar mycket hårt för att bygga en estetiskt tilltalande kropp som också är symmetrisk från topp till tå och fram till baksida. Kompetenta kroppsbyggare tävlar i organisationer som National Physique Committee, NPC, och International Federation of Bodybuilding and Fitness, IFBB. Kompetenta kroppsbyggare tillbringar vanligtvis många timmar i veckan i gymmet för att arbeta med sin fysik och följer mycket strikta måltidsplaner.

Vem som helst kan bli kroppsbyggare

Skulle du kunna tro att en kroppsbyggare också kan vara en kvinna som försöker se så bra ut som möjligt inför en strandsemester. Eller en basketspelare från gymnasiet som vill spela på college? Eller en man i femtioårsåldern som vill vara stark nog att jaga efter sina barnbarn.

Faktum är att de flesta kroppsbyggare aldrig kommer att kliva upp på scenen för att tävla, och de har heller inte för avsikt att göra det. Alla som ägnar tid och energi åt att försöka förbättra sin kropp är kroppsbyggare.

Definition av kroppsbyggare

Bodybuilding är mer än att lyfta tunga vikter för att få musklerna att bli så stora som möjligt. Även om detta förvisso är en komponent, är bodybuilding den ansträngning som utövas av en person som arbetar för att bygga en bättre kropp.

Vad som anses vara en ”bättre kropp” beror på individen. Oavsett vilket mål du har, om du har ett fysiskt mål och arbetar för att nå det målet genom rätt kost och motion, så är du bodybuilding. På Physiques Gym är vår filosofi att en kroppsbyggare är alla som arbetar för att bygga en BÄTTRE KROPP. Vad du gör med den kroppen är ett personligt val.

Bodybuilding kräver hängivenhet, hårt arbete och engagemang. Det är en livsstil. Vem som helst kan arbeta för att förbättra sin kropp för att se bättre ut och må bättre. Alla som också är villiga att arbeta hårt och äta en korrekt balanserad kost anses vara kroppsbyggare!

Så låt inte ordet kroppsbyggare skrämma dig. Om du har ett mål i åtanke om hur du vill se ut KAN du uppnå detta mål. Jag kommer inte att säga att det kommer att bli lätt och det kommer att kräva tid, engagemang och hårt arbete. Men du kan bygga den kropp du alltid har velat ha! Physiques Gym har byggt kroppar sedan 2005.

Bli först med att kommentera

Kommentera