Kändisar och NFT:er

Kändisar och NFT:er

NFT (non-fungible token) är ett av de hetaste begreppen just nu och har varit det under de senaste åren. Många förknippar begreppet med kryptovalutan, men de är faktiskt helt olika saker, även om det finns vissa likheter. NFT:er är dock ingen valuta, utan är istället unika objekt, föremål eller information som det går att skapa ett ägarbevis för.

Här används blockkedjeteknik för att bekräfta och verifiera äktheten hos ett verk. Många spekulerar i att denna typ av teknik kommer att växa rejält i takt med att metavärlden växer. Huruvida så faktiskt kommer att bli fallet får vi helt enkelt vänta och se.

Många kändisar stöder eller släpper egna NFT:er

Under den senaste tiden har många kändisar och NFT:er varit starkt sammankopplade. Vissa gör reklam för dem eller stöder dem på annat sätt, medan vissa kändisar, sportstjärnor och mer till och med säljer sina egna NFT:er på sidan om sina vanliga sysselsättningar.

Floyd Mayweather är ett ypperligt exempel på detta. Men han är långt ifrån ensam. Madonna, Brie Larsen och massvis med andra artister, filmstjärnor, sportstjärnor och mer är involverade i branschen på ett eller annat sätt.

Det är även vanligt med köp bland kändisar

Kändisarna är dock inte bara på sälj- eller marknadsföringssidan. Icke. Många kändisar har även investerat stora pengar i olika former av NFT:er, oavsett om det handlar om bilder eller andra typer av filer. Att köpa NFT är därmed väldigt populärt i dessa kretsar.

Vilka kändisar har köpt NFT:er? Faktum är att det förmodligen är lättare att nämna de som inte har gjort det. Nedan hittar du exempel på kändisar som har köpt NFT:er vid ett eller annat tillfälle:

  • Eminem
  • Neymar Jr
  • Snoop Dogg
  • Paris Hilton
  • Reese Witherspoon

Ovanstående är endast exempel på några av de mest kända artister, skådespelare och sportstjärnor i världen. Massvis med andra typer av kändisar har köpt eller köper fortfarande olika typer av NFT:er.

Viktiga saker att tänka på när du köper NFT:er

Nedan är några viktiga saker som du måste tänka på innan du köper en NFT:

  • Var beredd på att priserna även kan sjunka. Det är lätt att bara ta del av solskenshistorier där priserna hela tiden går upp, men så är självklart inte fallet. Priserna kan även gå ner.
  • Handla inte för mer pengar än du har råd att förlora. Denna regel gäller för alla olika typer av tillgångar och finansiella instrument.
  • Förstå tekniken och verifiera dess autenticitet. Innan du köper en NFT bör du känna till dess teknik och hur de fungerar, annars kommer du få svårt att verifiera att det faktiskt är en NFT och inget annat.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*