Många som längtar till starten på SHL redan nu

Många som längtar till starten på SHL redan nu

För många svenskar så är ishockey nationalsporten nummer ett. Redan när SM-guldet har delats ut i april månad så är det många som ser fram emot “silly season” och vilka spännande spelare som det spekulerats i att ens favoritlag förhoppningsvis ska lyckas med att kunna värva till den kommande säsongen.

Förutom vilka spelare som lämnar ens favoritlag och vilka spelare som värvas in så är det också många som är intresserade av att titta närmare på hur spelschemat ser ut för den kommande säsongen så att man redan nu kan börja planera in höstens och vinterns alla spännande hockeyresor.

Allt detta och mycket mer vill man ha koll på som en riktig hockeysupporter, så för att få 100% koll på läget, kan du använda denna heltäckande guide – allt du behöver inför SHL på Ishockey.se/shl.

Det är i april det avgörs

Inför varje SHL-säsong så snackas det ofta om hur vidöppet det är gällande vilket lag det är som till slut ska få höja SM-bucklan. Och den kommande säsongen 2022/2023 kommer definitivt inte att vara något undantag.

Regerande mästarna Färjestads BK vill såklart göra allt för att försvara sitt guld från i fjol men det som vi statistiskt sett genom åren är att det är otroligt svårt att försvara ett SM-guld. Färjestads finalmotståndare från i fjol, Luleå, får troligtvis svårt att utmana om guldet, särskilt då man har tappat en av hela seriens bästa spelare i Linus Omark till schweiziska Genève-Servette HC men där man ändå kommer att ha ett lag för den övre delen i tabellen.

Seriesegrare från i fjol, Rögle BK, lyckades inte med att gå hela vägen och att spela hem klubbens första SM-guld någonsin och där orutinen lyste igen när det väl gällde som mest. Nu har skåningarna lyckats skaffa mera rutin och man har utan tvekan ett lag som kommer att vilja vara med och göra upp om SM-guldet den kommande säsongen.

Skellefteå och Växjö skuggar de ovan nämnda lagen på spelbolagens bettinglistor gällande vilket lag som till slut tar hem SM-guldet 2022/2023, och dessa lag kan man såklart aldrig räkna bort.

En outsider till SM-guldet 2022/2023 tror vi oss ha hittat i de 13-faldiga svenska mästarna Brynäs IF som ser starkare ut än på många år. Mikko Manner och hans finska tränarduo har fått ordning på Brynäs spel och man har även har fått några riktigt bra OS-spelare i tjeckiska backen David Sklenicka tillsammans med de Finska OS-spelarna Niklas Friman och Hannes Björninen.

Dessutom har burväktaren Anders Lindbäck vänt hem till Gävle igen efter flera år i NHL och KHL så Lindbäck tillsammans med Veini Vehviläinen kommer att bilda SHL:s bästa målvaktspar. Just precis när denna artikel skrivs så blev det klart att Brynäs även värvar hem en annan Gävle son, nämligen backen Johannes Kinnvall från Calgary Flames organisation.

Bli först med att kommentera

Kommentera