Rikaste fotbollsklubbarna i världen 2021

Rikaste fotbollsklubbarna i världen 2021

Rikaste fotbollsklubbarna i världen 2021 – Fotboll är mer än bara en sport. Det är en slags livsstil för många. Det finns miljontals fans som följer sina favoritlag genom alla turneringar och matcher. De flesta fotbollslag ingår i en egen klubb som sedan har möjlighet att delta i olika tävlingar. England är landet med ett av de största antalet klubbar, och därmed kommer många av de rikaste fotbollsklubbarna från England. Men det finns även ett antal andra fotbollsklubbar som lyckats ta sig in på topplistan över de rikaste. Här listar vi några av dessa fotbollsklubbar.

6. Paris Saint-Germain FC

På sjätte plats hamnar den franska klubben Paris Saint-Germain FC. Den här klubben bildades år 1970, vilket gör den till en av de nyaste, när Paris FC och Saint-Germain valde att slå sig samman. Klubben har vunnit den högsta divisionen i Frankrike ett flertal gånger vilket har gjort de till en av landets populäraste klubbar. Totalvärdet för Paris Saint-Germain FC sägs ligga runt 975 miljoner euro.

5. Manchester City FC

På femte plats med ett totalt värde på 2,4 billioner euro hamnar Manchester City FC. Denna engelska klubb grundades år 1880, de bytte namn ett antal gånger innan de, år 1894, bestämde sig för sitt nuvarande namn. Detta är den andra klubben från England som lyckats ta sig rätt långt upp i listan över de rikaste klubbarna. Något intressant är att den andra klubben kommer också från Manchester, England.

4. FC Bayern München

Den tyska fotbollsklubben FC Bayern München håller en fjärde plats på listan med ett totalt värde på 2,7 billioner euro. Klubben grundades år 1900 och anses idag vara den mest framgångsrika klubben i Tyskland. De har vunnit en rad med cuptitlar, ligatitlar samt haft framgångar i de olika Europacuperna.

3. Manchester United

Manchester United har länge varit en av de mest populära fotbollsklubbarna i världen. Det har även räknats vara en av de rikaste. Klubben har ett totalt värde på 3,4 biljoner euro och har därför tagit en tredje plats i denna lista. Klubben grundades på 1870-talet, då under ett annat namn, och bytte till ”Manchester United” på början av 1900-talet.

2. FC Barcelona

På andra plats hamnar den spanska fotbollsklubben FC Barcelona med ett totalt värde på cirka 3,6 biljoner euro.. De förlorade sin första plats på listan över de rikaste klubbarna till Real Madrid. Men vad många spanska fotbollsentusiaster är glada över är att de två rikaste klubbarna är båda från Spanien. FC Barcelona grundades på slutet av 1800-talet. Fotbollsklubben har sedan 50-talet varit det enda europeiska laget som deltagit i alla årgångar av den europeiska cupfotbollen.

1. Real Madrid FC

Den rikaste fotbollsklubben i världen räknas i nuläget vara Real Madrid. Denna fotbollsklubb grundades i början av 1900-talet och kommer från, som namnet antyder, Madrid, Spanien. Klubbens totala värde räknas ligga runt 3,8 biljoner euro. Klubben har länge haft plats på listan över de rikaste klubbarna, men har hoppat runt en hel del i position och kämpat mot de andra klubbarna som nämnts i denna lista.

Bli först med att kommentera

Kommentera