Sveriges bästa fotbollslag och deras senaste resultat

Sveriges bästa fotbollslag och deras senaste resultat

Fotboll är utan tvekan Sveriges mest populära sport och det finns stolta svenska fotbollstraditioner. Nedan presenterar vi Sveriges bästa fotbollslag och kikar närmare på deras senaste resultat.

Malmö FF

Storklubben Malmö FF bevisade återigen att laget tillhör den svenska fotbollseliten när Malmölaget vann SM-guldet 2021. Det var lagets 22:a svenska mästerskapsseger genom tiderna sedan den grundades 1910. Malmö avslutade säsongen genom att samla på sig 59 poäng, lika mycket som konkurrenten från Stockholm AIK. Men Malmögrabbarna säkrade till slut guldet med bättre målskillnad i den sista spelomgången som bjöd på stor dramatik. Malmö spelade rutinerat 0-0 mot Halmstad på hemmaplan och säkrade därmed den poäng som krävdes för att bli svensk guldmästare. Malmö FF noterade totalt 17 segrar under säsongen 2021 och endast fem förluster. Några av höjdpunkterna var 1-0 segern mot rivalen AIK i slutet av oktober samt 2-0 segern mot IFK Göteborg i början av november. I början av december så förlorade Malmö dock med 0-1 mot det italienska storlaget Juventus i Champions League. Men överlag så ser framtiden ytterst ljus ut för Malmö FF som har ett stjärnspäckat lag med profiler som målvakten Johan Dahlin, mittfältaren Anders Christiansen och angreppsspearen Adi Nalic. Förväntningarna på nya segrar är därför skyhöga för Malmö FF som inleder den nya säsongen 2022 med att möta fotbollslaget Gais i februari.

AIK

Om man skall spela på odds och tippa vinnaren av Allsvenskan 2022 så är AIK en het kandidat. Laget som grundades redan 1891 har lyckats bli svenska mästare hela tolv gånger, senast 2018. Stockholmslaget AIK vars smeknamn är ”Gnaget” tillhör de allra bästa svenska klubblagen och är naturligtvis ute efter revansch mot ärkerivalen Malmö FF som med minsta möjliga marginal vann SM guld med bättre målskillnad. AIK avslutade säsongen 2021 med 59 poäng och totalt 18 segrar, en seger mer än Malmö men aningen sämre målskillnad. I säsongens sista match konfronterades AIK med Sirius. Sirius inledde bäst och tog överraskande ledningen med 2-0. Men Stockholmslaget vände på steken och vann till slut matchen med övertygande 4-2 med bland annat två mål av stjärnan Nicolas Stefanelli. Matchen innan så lyckades AIK besegra IF Elfsborg med komfortabla 4-2 där stjärnan Stefanneli slog in bollen två gånger i nätet. Vid sidan av Stefanelli så har AIK också andra stjärnor som kan potentiellt leda laget till nya segrar 2022 som exempelvis Henok Goitom och Sotirios Papagiannopoulos. AIK inleder den nya säsongen med en match mot Örgryte IS i februari.

Djurgårdens IF

Djurgårdens IF bevisade återigen att man tillhör Sveriges bästa fotbollslag när laget slutade på en tredje plats i Allsvenskan under säsongen 2021. Djurgården lyckades samla ihop 57 poäng, endast två poäng mindre än Malmö FF och AIK. Laget noterade också imponerande 17 segrar och endast sju förluster under den senaste säsongen. Det anrika Stockholmslaget som grundades 1899 har lyckats bli svenska mästare vid 12 tillfällen, senast 2019. Grabbarna från Djurgården avslutade säsongen 2021 i början av december genom att besegra BK Häcken med 1-0 på bortaplan efter att Magnus Eriksson lyckades sätta bollen i mål i den tolfte minuten. Matchen var tuff och Häcken försvarsspelaren Johan Hammar blev utvisad i slutet av matchen när Häcken försökte kvittera utan resultat. I den föregående matchen i slutet av november genom att förlora med 2-3 mot Varbergs BoIS. Djurgården har en bra laguppställning med bland andra angreppsspelarna Edward Chilufya och Magnus Eriksson och har därmed goda chanser att utmana Malmö och AIK i kampen om guldet 2022.

IF Elfsborg

IFK Elfsborg slutade på en respektabel fjärdeplats i Allsvenskan 2021 och noterade totalt 55 poäng och 17 segrar. Boråsklubben etablerades 1904 och har under åren vunnit Allsvenskan vid 6 tillfällen, senast 2012. Elfsborg avslutade säsongen på ett övertygande sätt genom att besegra Örebro med 3-2 på bortaplan. Örebro tog ledningen med 1-0 i den första halvleken. Men Elfsborgslaget lyckades vända matchen till seger med hela tre mål under loppet av cirka en kvart i den andra halvleken. Elfsborg har en talangfull laguppställning som bland annat inkluderar Jeppe Okkels, Jacob Ondreijka och Per Frick. I de föregående matcherna så vann Elfsborg över Halmstad BK med 1-0 men föll mot storlaget AIK med 2-4. Det har gått tio år sedan Elfsborg vann Allsvenskan. Blir det till slut mästerskapsseger 2022? Det beror helt på om Elfsborg kan förbättra sig lagspel och att dess stjärnspelare kan hitta toppformen.    

Hammarby IF

Hammarby IF hade en bra säsong 2021 och slutade på en femte plats i Allsvenskan med totalt 53 poäng och 15 segrar. Trots att Stockholmslaget etablerades redan 1915 så har Hammarby endast lyckats bli svenska mästare vid ett enda tillfälle – år 2001. Hammarby avslutade säsongen 2021 starkt genom att besegra Kalmar FF på hemmaplan i en målrik och underhållande match med som slutade 5-3.  Hammarbystjärnan Astrit Selmani noterade imponerande fyra mål i matchen och lyckades göra ett hattrick efter endast 23 minuters speltid. Om Selmani kan hitta storformen igen så kan Hammarby nå långt under den kommande säsongen 2022 och potentiellt utmana storlagen Malmö FF, AIK och Djurgården.                                                   

Bli först med att kommentera

Kommentera