De hetaste sporterna i Sverige just nu

De hetaste sporterna i Sverige just nu

Under de senaste åren har det tillkommit massvis med nya sporter som har tagit världen och Sverige med storm. Padeln kom som en blixt från en klar himmel, vilket även stämmer för discgolfen. Men e-sporten har sakta men säkert tagit över marknadsandelar, och är numera en av de största sporterna i landet och hela världen.

Detta är inte bara tydligt på planerna runt om i landet, men även hos de svenska bettingsidorna. Hos Unibet sport betting är det tydligt att sporter som padel och e-sport har fått betydligt mer uppmärksamhet och utsträckning, vilket är ett direkt resultat av sporternas växande popularitet.

3 av de mest populära sporterna just nu

Nedan är exempel på några av de mest populära sporterna just nu:

Padel

För ungefär 5 år sedan blev padeln oerhört populär runt om i landet. Sedan dess har det byggts otaliga planer, både i större och mindre städer. Sporten testades av både yngre och äldre, och alla verkade gilla den.

Även om padeln har tappat rejält i popularitet under det senaste året, kommer förmodligen sporten att hänga med ett bra tag in i framtiden. På vilken nivå får vi dock helt enkelt vänta och se.

Discgolf

Likt padeln har discgolfen blivit otroligt populär från ingenstans, och har nu tagit över stafettpinnen från padeln. Många som tidigare spelade padel har nu bytt till discgolf, även om det självklart finns många som utövar både och.

Likt padeln är discgolfen lätt att lära sig och komma igång med, samt kostar inte i närheten av lika mycket pengar som många dyrare sporter, t.ex. vanlig golf.

Att de flesta banor sedan är gratis är en stor bonus som många utövare älskar.

E-sport

E-sporten är väldigt bred och inkluderar ett stort antal olika sporter. CS:GO och FIFA är väldigt populära just nu, vilket även gäller för League of Legends (LoL), Fortnite och Apex Legends.

Men det finns i princip hur många olika spel som helst, vilket gör att det totala antalet spelare sträcker sig långt bortom de flesta traditionella sporterna.

Vilka sporter som kommer att vara mest populära i framtiden

Många av de sporter som är populära idag har varit så under väldigt lång tid, men sedan finns det även sporter som padel, discgolf och e-sporter som bara nyligen har fått den stora massans uppmärksamhet.

Vilka sporter som kommer att vara populära i framtiden är omöjligt att säga, men de som är mest populära idag, t.ex. fotboll och ishockey kommer förmodligen hänga med ett bra tag in i framtiden.

Det går dock inte att undgå att e-sporten bara blir större och större för varje dag som går. Det faktum att det även tillkommer nya spel på regelbunden basis, samt att utrustningen blir mer tillgänglig för gemene man gör att sporten får möjlighet att växa mer än lite mer traditionella alternativ.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*