De knasigaste sporterna i världen! 

Knasigaste sporterna

Många regler och utföranden i sport är ganska knasiga om man tänker på vad spelen egentligen går ut på, med allt ifrån kast med boll i basket till att få in stenen i boet i curling. Det finns dock några sporter med regler som är ovanligare än andra. Vi listar de knasigaste sporterna i världen! 

Bo-Taoshi 

Den japanska sporten Bo-Taoshi är en lagsport med hela 150 deltagare i varje lag där spelet går ut på att ta kontrollen över två höga stolpar. Matchen börjar med att lagets deltagare står uppställda kring sin hemmastolpe och när startsingnalen går igång springer hälften av lagen till motståndarens lags stolpe för att välta den, medan resten står kvar för att försvara sin egen stolpe.

Resultatet blir att det bildas två stora högar av deltagare som både trampar och klättrar på varandra för att dra ned andra lagets stolpe till den 30 graders vinkel för vinst.  

Mugglar-quidditch 

Mugglar-quidditch, eller quadball som sporten även kallas kommer från det berömda spelet i Harry Potter filmerna. Mugglar-quidditch spelas idag främst i USA och sedan år 2012 spelas ett mästerskap i spelet årligen.  

Spelet spelas precis som i filmerna och går ut på att varje lag har sju spelare på plan som får olika roller av vaktare, slagmän, sökare och jagare. Bollen, eller klonken som spelarna gör mål med, är en volleyboll och de så kallade dunkarna som de tävlande kastar mot varandra, brukar i regel vara tre skumbollar.  

I filmerna är den gyllene kvicken en snabb liten guldboll med vingar, men i detta spel är det en neutral deltagare klädd i gult som har en tennisboll nedstoppad i sin strumpa hängandes från rumpan. För att kunna fånga den gyllene kvicken behöver deltagarna sno strumpan med tennisbollen. För att göra spelet mer utmanande måste alla tävlande hålla en kvast mellan benen när de spelar. 

Kärringkånk 

Kärringkånk är en finsk löpsport som skiljer sig stort från andra löpsporter i världen. Kärringkånk går ut på att män ska springa en hinderbana som består av allt ifrån grus, gräs, vattengravar och andra hinder. För att göra tävlingen svårare så måste männen springa runt banan bärandes på en kvinna, som i denna tävling kallas för kärring.  

De tävlanden kan bära på kvinnan på vilket sätt de vill, så länge hon inte nuddar mark. Det vanligaste sätten är att antingen bära henne på ryggen eller att hon hänger upp och ned på ryggen med benen runt mannens hals. Det hålls dessutom ett VM i denna sport i staden Sonkajärvi i Finland för den som är intresserad av att antingen delta eller titta på. 

Bog snorkeling 

Bog snorkeling, eller myrsnorkling är en annorlunda simsport som utförs i flera delar av världen. Världsmästerskapen i bog snorkeling avgörs årligen i Wales där deltagare från hela världen samlas för att vara mer i loppet.  

Bog snorkeling är känd för att vara en något skitig sport då tävlingen går ut på att deltagarna ska simma två längder i ett dike i en torvmosse med lervatten. För att ta sig fram använder deltagarna både snorkel och simfötter som de paddlar med, men det är förbjudet att ta sig fram med hjälp av armarna. Publiken står ovanför diket och hejar på deltagarna tills det att de kommer i mål. 

Schackboxning 

Schackboxning är en sport som är speciellt populär i England och Tyskland som är precis vad det låter som – en kombination av både boxning och schack. För denna sport behöver du både vara smart och stark, med teknik inom båda sporterna. Schackboxning spelas genom att de tävlande först sitter i boxningsringen och spelar en rond av fyra minuters schack, följt av tre minuters boxande. 

Det mesta en match spelas är totalt 11 ronder och de tävlande vinner matchen genom att antingen lyckas med en knockout eller en schackmatt. Denna sport är otroligt underhållande då åskådarna får vara med om både spänning och rörelse. 

Bli först med att kommentera

Kommentera