Vem är tidernas bästa fotbollspelare?

Vem är tidernas bästa fotbollspelare?

Tidernas bästa fotbollspelare – Det går inte att helt röna ut vem som egentligen är bäst. Beroende på vem du pratar med kommer du att få olika besked. Dock så är toppen ganska solid oberoende av dem du frågar. Tiderna och konkurrensen ändras så det gör att det är väldigt svårt vem som har varit bäst. Man måste ju prata om bäst för sin tid eftersom det går att förmoda att spelarna blir bättre och bättre rent fysiskt och andra kvaliteter. Det finns bättre teknik, kunskap och möjligheter nu för tiden än förut. Vi ska ändå ge oss på en topp 5 lista med de bästa fotbollsspelarna genom tiderna.

5. Franz Beckenbauer

Han brukar oftast räknas som den bästa försvaren genom tiderna och nämns alltid när det kommer till de bästa spelarna genom tiderna. Det är bara tre personer i världen som har vunnit VM som både tränare och spelare och Franz är en av dem. Som spelare vann han Ballon d’or, alltså världens bästa spelare, och det är bara två försvarare genom tiderna som har gjort det. Han var framförallt Mittback och kallades Kejsaren för sin majestätiska spelstil. Framförallt spelade han i Bayern München och hade sin storhetstid där med många titlar.

4. Christiano Ronaldo

En nutida spelare som de flesta känner igen. Nu spelar han i Juventus men hade stora framgångar i Real Madrid under många år. På 438 matcher gjorde han osannolika 450 mål. Alltså mer än ett mål per match. Det är det inte många genom historien som kan matcha. Dessutom lede han sitt Portugal till vinst i EM 2016 och det var landets första vinst i EM. Det är nog inte helt fel att säga att många portugiser skulle placera Ronaldo högre upp på den här listan.

3. Lionel Messi

Messi och Christiano har länge arbetat sida vid sida. Messi i Barcelona och Ronaldo i Madrid. Messi har tagit Barcelona till höjder som inget trodde var möjligt och han har under en säsong lyckats att göra 50 mål i ligan. Då ska vi också nämna att Ronaldo gjorde 56 och tvåan på listan gjorde 24. Dessa två är svåra att skilja åt men Messi placerar vi högre för att Messi har vunnit fler titlar. Han har vunnit La liga 10 gånger och Champions League 6 gånger.

2. Pelé

Pelé är den som är längst tillbaka i tiden på den här listan men han var för sin tid helt outstanding. Vi i Sverige kommer ihåg honom särskilt väl eftersom att han var med och vann VM för Brasilien 1958. De slog Sverige, i Sverige, med 5-2. Han har under sin karriär ett målsnitt på ungefär ett mål per match och han har vunnit VM 3 gånger.

1. Diego Maradona (tidernas bästa fotbollspelare enligt oss)

Den relativt nyligen bortgångne Maradona placerar vi högst upp på denna lista. Han spelade i Barcelona och Napoli och har vunnit ligan i båda länderna och även vunnit VM med sitt Argentina. Det har sagts att han bar sina lag lag på sina axlar som ingen har gjort förut. Därför placeras han här som nummer ett.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*