Europas toppligor i fotboll är äntligen igång

Europas toppligor i fotboll

Efter ett otroligt spännande fotbolls-EM där Italien för andra gången någonsin blev synnerligen värda europamästare så har nu alla fotbollsälskare en härlig fotbollshöst att kunna se fram emot.

För svensk del så blev det en snöplig förlust i åttondelsfinalen mot Ukraina (1–2) men där Janne Anderssons mannar nu har smält förlusten och blickar framåt mot ett tufft VM-kval.

Utöver Sveriges matcher att kolla in så har också Europas toppligor i fotboll alla sparkat igång sina respektive säsonger. Följer matcherna och sitt favoritlag i synnerhet gör man som alltid bäst via någon av alla betalkanaler om man skulle vilja.

Vill man också lägga ett eller annat spel på matcherna så är det som alltid viktigt att jämföra bettingsidor och odds för att kunna hitta passande erbjudanden.

Ser man även till Europas största toppligor inom fotbollen (Spanien, England, Italien och Tyskland) så var det inga häpnadsväckande transfers som direkt gjordes innan världens bästa fotbollsspelare, Lionel Messi, och hans övergång från FC Barcelona till Paris Saint Germain blev klar för ett par veckor sedan.

Lunkar PSG även hem Champions League-titeln?

Det var inte många av oss som såg Messis övergång till PSG komma och det var en minst sagt bedrövad Lionel Messi som via presskonferensen sa adjö till klubben som han varit trogen ända sedan han lämnade hemlandet Argentina och kom till Barcelona redan som 13-åring.

Utöver värvningen av Messi så har PSG också värvat Sergio Ramos från Real Madrid och samtidigt även fått behålla både Neymar och Mbappé i laget och borde i och med detta också enkelt kunna jogga hem Champions League-titeln kommande säsong, eller?

Även om bollen som alltid är rund och att allt kan hända så vore det ändå en enorm skräll om det inte är PSG som kommer att få höja Champions League-pokalen på Sankt Petersburg Stadion i Ryssland lördag 28 maj 2022.

Kort om övriga toppligor i Europa

Tar vi en titt på hur övriga lag ser ut i Europas toppligor så ser det som sagt mer eller mindre ut som vanligt. I England så lyckades till sist Manchester City knyta till sig Jack Grealish från Aston Villa för rekordbeloppet av dryga 1,2 miljarder kronor, enligt brittisk media.

Någon som också ryktats vara på gång till Manchester City en längre tid är Harry Kane. Om det blir någon övergång eller inte för Kane från Tottenham till Manchester City innan transferfönstret stänger i England 31 augusti återstår dock att se. Främsta utmanare till Manchester City i Premier League förväntas Liverpool och Chelsea att bli.

Spanska La Liga har aldrig känts så öppen som just nu i år, mycket tack vare Messis och Ramos övergångar till PSG. Barcelona har dock värvat in Sergio Leonel ”Kun” Agüero från Manchester City och även Memphis Depay från franska Lyon och blir i och med detta såklart också att räkna med även i år.

Real Madrid har inte alls värvat lika hårt som är vanligt för klubben och där det ryktas att ”Los Blancos” förbereder ett jättebud på PSG:s Kylian Mbappé. Knapp favorit till att vinna La Liga även i år får ändå titelförsvarande Atlético Madrid ses som. Atlético Madrid var otroligt starka under föregående säsong och är minst lika bra även i år.

I Italien så är det också titelförsvarande Inter som är huvudfavoriter till ännu en titel, detta trots att man tappat ångloket Romelu Lukaku till Chelsea men där man främst kompenserat detta genom att värva över den turkiska lilla bolltrollaren Hakan Çalhanoğlu från AC Milan.

Här kan vi nog kallt räkna med att också Juventus är revanschsugna från fjolårets säsong och där kanske även Zlatan Ibrahimovićs Milan har möjligheter att rida på framgångarna från den förra säsongen och att utmana den ständiga konkurrenten Inter om ”Scudetton” i Italien. I tyska Bundesliga så är det som vanligt giganterna FC Bayern München som är huvudfavoriter att vinna ytterligare en titel och där det kanske just främst är FC Bayern München tillsammans med Manchester City som är främste utmanare till PSG om att kunna spela hem Champions League-titeln.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*