Missa inte fotbolls-EM 2021!

Missa inte fotbolls-EM 2021!

Den bästa tiden för många är här och vi pratar såklart om fotbolls-EM 2021, som efter att ha blivit uppskjutet år 2020 på grund av Covid-19, nu istället anordnas detta år istället. Men som man säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för längre.

Under detta år hålls matcherna runt om i Europa, varav Sveriges gruppspelsmatcher hålls i Sevilla och St. Petersburg. Det är nu dags att heja på det svenska landslaget och här är allt som du behöver veta om Fotbolls-EM 2021!

När anordnas fotbolls-EM?

I år hålls fotbolls-EM mellan den 11 juni till 11 juli och du enkelt följa matcherna på både svenska kanaler som TV4 och SVT, samt även använda en internationell kanal om du inte bor på svensk mark. Samtliga matcher kommer att sändas, och på grund av rådande läge i Europa, kommer matcherna att ha en väldigt begränsad publik.

Vart anordnas EM?

Från början var det 12 stycken spelorter som valdes fram, men detta har sedan krympt till 11 olika orter där samtliga håller i både gruppspelsmatcher och minst en slutspelsmatch. Semifinalerna och själva finalen spelas sedan på Wembley Arena i London, Storbritannien.

De 11 orter där EM påbörjas är Rom, Baku, Köpenhamn, St. Petersburg, Amsterdam, Bukarest, London, Sevilla, Glasgow, Budapest och även München. Noggrant utspritt för att det ska vara rättvist och enkelt att ta sig mellan de olika destinationerna. Vart de olika trupperna får spela beror dels på vilket lag som de möter i gruppspelsmatcherna och sedan även hur prestationerna ser ut. Kommer Sverige att lyckas ta sig till Wembley och en semifinal?

Hur ser Sveriges lag ut?

Tyvärr så kommer inte Zlatan att medverka i årets fotbolls-EM, men vi behöver inte hänga läpp för det. Sveriges landslag är i år uppbyggt för att vara starkt och kunna konkurrera med övriga landslag. Med den starka målvakten Robin Olson, hoppas landslagskaptenen att ingenting hamnar inne i buren. Men hur ser då Sveriges chanser ut i turneringen?

Sverige hade ett väldigt bra VM 2018, vilket ger oss goda förhoppningar om att även EM kommer bli mycket spännande. Men Sveriges chans att kvala sig fram till en semifinal, kommer att vara svårt. Framförallt eftersom det lottades fram att Sverige ska möta stornationen Spanien samt Polen och Slovenien. Tre väldigt jämnstarka länder, så det kommer bli en tuff kamp.

Ge lite mer spänning till matchen

Men varför inte göra matchen lite extra spännande och tippa på vilket lag som du tror kommer ta vinna matchen eller hur resultatet kommer att se ut. Här kan du tippa på EM 2021!

För EM är det framförallt England, Belgien och Tyskland som ligger som storfavoriter. Men beroende på hur de placerar sig i gruppspelsmatcherna och huruvida Sverige levererar mot Spanien, Slovenien och Polen kommer EM att bli en väldigt spännande turning att kolla på. Med bra odds kan du ta hem en stor vinst om du skulle tippa rätt.

Så dra ihop ett gäng och kolla på fotbolls-EM tillsammans. En spännande tidpunkt som vi vet att många har längtat efter!

Bli först med att kommentera

Kommentera