Mest framgångsrika Italienska fotbollsklubbarna

Vilka Italienska fotbollsklubbar är de mest framgångsrika?

Fotboll är världens största sport och vid stora mästerskap är det flera miljarder som tittar på matcherna. Vilken som är den bästa ligan i Europa är något omtvistat men det brukar alltid stå mellan Premier League i England, La Liga i Spanien och Serie A i Italien. Det går naturligtvis upp och ner men det står klart att dessa tre i alla fall håller en otroligt hög nivå och har gjort det under väldigt lång tid. Vi ska se vilka klubbar som är de 5 mest framgångsrika i Italien genom tiderna.

5. SS Lazio

SS Lazio har under en tid varit anförda av den svenske coachen Sven-Göran Eriksson som ledde laget till flera tunga titlar och han var kanske på toppen av sin otroligt långa tränarkarriär i Lazio. Lazio har i alla fall 15 internationella och nationella titlar vilket gör att de kvalar in på en femteplats på denna lista. De är baserade i Rom med Stadio Olimpico som sin hemmaarena.

4. AS Roma

Även nästa klubb på listan har hemadress i Rom. AS Roma har en gigantisk rivalitet med SS Lazio och derbyna mellan Lazio och Roma är ofta både lagets och kanske framförallt fansens höjdpunkt på hela året. Biljetter till dessa matcher kan gå på flera tusen kronor. Den mest framträdande spelare som AS Roma har haft är Francesco Totti som under perioder verkligen burit Roma på sina axlar. Detta samtidigt som han var en av de absolut tyngsta pjäserna i landslaget och han är rankad som en av de absolut bästa spelarna som någonsin har spelat i Italien. De har lika många titalar som Lazio, 15, men de har några fler internationella titlar vilket gör att de rankas högre. Det gå ratt diskutera dock och det kommer inte vara lätt att komma överens med en italienara vilken av dessa klubba som egentligen är störst. Det finns så mycket känslor kring de här två lagen när de kommer från samma stad och att det dessutom är huvudstaden.

3. Inter Milan

Det är ett ganska stort språng från fjärde till tredjeplats. De tre klubbar som ligger överst på denna lista är ganska överlägsna alla andra klubbar som du kommer att läsa. Inter Milan har inte mindre än 39 Internationella och nationella titlar och alltså mer än dubbelt så många som AS Roma. Bara ligan har de vunnit 18 gånger i skrivande stund och UEFA Champions League har de vunnit 3 gånger.

2. AC milan

I denna klubb har våra käre Zlatan Ibrahimovic haft några av sina absolut bästa år. Det är mycket som tyder på att han även kommer att avsluta sin karriär i denna klubb med en enorm historia. De har vunnit 48 titlar internationellt och nationellt varav 18 gånger ligan. UEFA Champions League har de vunnit 7 gånger. För den oinsatta så är Champions League tävlingen som arrangeras mellan de bästa klubbarna i Europa. Vinnare plus några andra lag från varje land har rätt att kvala in till tävlingen och sedan så spelas en lång turnering. I och med att den är så lång så anses den vara svår att vinna och då är det imponerande att AC Milan har vunnit 7 gånger.

1. Juventus

Först på vår lista hittar vi Juventus. Det är väldigt svårt att diskutera emot faktiskt för någon oavsett klubbfärg. Med 67 internationella och nationella titlar så är det ingen som är i närheten av Juventus och bara ligan har de vunnit hela 35 gånger. De har vunnit UEFA Champions League 2 gånger vilket också är en bedrift. De senaste åren har Juventus varit helt överlägsna i Italien.

Bli först med att kommentera

Kommentera