Allt om Jordan Larsson!

Jordan Larsson

Jordan Larsson – Det är inte lätt att vara barn till en före detta storspelare i samma sport. Det finns flera som har lyckats som bra men det måste vara en enorm press att alltid bli jämförd med sin pappa eller mamma. Beroende på hur barnet hanterar pressen kan det nog vara båda positiv och negativt. Detta är fallet för den unge fotbollsspelaren Jordan Larsson. Han är son till Henrik ”Henke” Larsson som är en av vår tids största fotbollsspelare. Henrik har spelat i landslaget i massvis av år och var en av bronshjältarna från VM 1994 och har spelat i både Manchester United och Barcelona. Det kan inte ha varit lätt alla gånger att vara hans son och bli jämförd men Jordan börjar verkligen att bli sitt eget namn nu och han kommer antagligen att bli ihågkommen främst för sin egen karriär och inte för att han är sin fars son.

Moderklubb är Barcelona FC

Den första klubb som Jordan representerade var faktiskt Barcelona FC i Spanien. Naturligtvis för att det var under tiden som Henrik spelade där. När de senare flyttade hem till Sverige så började han att spela i Högaborgs BK utanför Helsingborg och som 15-åring spelade han i division 2 och gjorde 5 mål sin första säsong. Jordan är framförallt anfallare men han även spelat som mittfältare. 2014 så flyttade han till Helsingborgs IF och den 27 juli samma år gjorde han sin debut i en match mot Örebro som slutade oavgjort. Första målet i allsvenskan gjorde han som 17-åring. Det var många som trodde att Jordan Larsson gick en fantastiskt karriär till mötes och det ryktades om många stora klubbar. Det stod klart att Helsingborg var för litet för honom och frågan vara bra vart han skulle flytta. Det ryktades om större klubbar i Sverige som till exempel Malmö FF men rivaliteten mellan Helsingborg och Malmö gjorde att det aldrig var särskilt. Det blev flytt utomlands.

Holland som sin far

Henrik började även han sin utländska karriär i Holland och 2017 så tog Jordan sitt pick och pack och flyttade till NEC i holländska högsta ligan. Det var ingen bra första säsong och Jordan kom aldrig in i spelet ordentligt och det förmodade lyftet för hans karriär uteblev. Det blev ingen flyt till en större liga efter Holland utan bara ett år efter att han flyttat till Holland så valde han att flytta hem igen. Inte till Helsingborg den här gången dock utan till Norrköping. En guldkandidat som på senare år verkligen har varit en maktfaktor i Svensk fotboll och som ständigt nämns som potentiella segrare av allsvenskan.

Det var ingen smakstart i Norrköping heller dock. Den första säsongen så blev det bara ett mål för Jordan Larsson i Norrköping och tvivlarna var många. Året efter, alltså 2019, var betydligt bättre. Då gjorde både Norrköping och Jordan ett väldigt starkt år och Jordan gjorde 11 mål vilket är klart godkänt för en anfallare. Då började det att komma intresse österifrån.

Flyttar till Ryssland och Moskva

Sedan 2019 så spelar Jordan i Spartak Moskva och han gör det bra. Det har blivit 55 matcher och 22 mål vilket är ett snitt på lite under ett mål per två matcher vilket är fullt godkänt. Spartak Moskva är ett av de absolut bästa lagen i Ryssland och de går ofta relativt långt i Europeiska cuper och kan vara med och spela jämnt med de riktigt stora lagen i Europa.

I landslaget har Jordan varit med sporadiskt och han var senast med i EM 2020 som spelades 2021 på grund av pandemin. Dock så blev det inga inhopp, men vi tror vi kommer se mer av Jordan i landslaget framöver!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*