Bäst betalda fotbollsspelarna 2021

Bäst betalda fotbollsspelarna 2021

Bäst betalda fotbollsspelarna 2021 – En av de mest kända sporterna i världen är fotboll. Det finns miljontals som spelar fotboll och ännu fler som älskar att titta på matcherna. På grund av den höga populariteten är det dessutom inte konstigt att fotboll är, i modern tid, en av de högst betalade sporterna. Det har lett till att många fotbollsspelare anses vara bland de best betalda personerna i världen. Här har vi valt att ta en titt på ett antal fotbollsspelare för att sedan kunna lista de bäst betalda spelarna år 2021.

5. Paul Pogba

På femte plats kommer Paul Pogba, en fransk fotbollsspelare som föddes år 1993. Förutom en lön på över 17 miljoner dollar har han även tjänat några miljoner genom remisser. År 2016 tecknade han ett kontrakt med Adidas på hela 35 miljoner dollar. Sedan dess har han varit varumärkets flaggskeppsambassadör. Han är även känd som grundaren bakom Pogba Foundation där tanken är att skapa en mycket bättre värld. På din 25-årsdag skapade han en insamling på Facebook till Rädda Barnen, och drog in runt 30 miljoner dollar.

4. Gareth Bale

Gareth Bale är bland annat känd för sin flygförmåga och fantastiska hastighet. Han vann dessutom flera miljontals hjärtan bland fansen när han i UEFA Champions League-finalen gjorde ett otänkbart cykelmål mot Liverpool. Bale anses i år vara den fjärde högsta betalda fotbollsspelaren i världen. Förutom sin inkomst från att spela fotboll har Bale, precis som andra spelare, kontrakt med olika företag som ser till att han får ännu mer i inkomst.

3. Neymar Jr

Neymar JR är en av de mest marknadsförbara idrottarna i världen. Det var tack vare transferavtalet till PSG från Barcelona som gav honom sin förmögenhet. I år tros han ha en inkomst på 90 miljoner dollar vilket gör honom till den tredje bäst betalda fotbollsspelaren.

Det sägs även att Neymar samarbetar, eller ska samarbeta, med en rad stora företag, som Gillette, Nike, Beats Electronics, Red Bull samt Panasonic. Det är till stor del tack vare Wagner Ribeiro, Neymars agent, som han har blivit så framgångsrik.

2. Cristiano Ronaldo

På andra plats kommer den välkända fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo. Förutom att han räknas vara en av de bäst betalda är han även en av de bästa spelarna som finns.

Han tros komma tjäna mer än 61 miljoner dollar varje år, endast från sin plats i Juventus FC. Ronaldo har även ett livstidsavtal med Nike som är värt en miljard dollar. Plus en egen klädserie, hotell och parfymer samt andra godkännandeavtal.

1. Lionel Messi

Lionel Messi, även känd som ”fotbollens trollkarl”, är i nulägen den bäst betalda fotbollsspelaren i världen. Han har fått en lön på cirka 84 miljoner dollar plus just under 27 miljoner dollar till från alla sina godkännandeavtal denna säsongen. Han förnyade sitt livkontrakt förra året med Adidas vilket bidrar en hel del till inkomsten detta år.

Lionel Messi hanteras av Guillermo Marin, sin agent, och har i nuläget flera godkännandeavtal med några branschjättar, som Gatorade, Adidas som vi nämnde ovan, Huawei Technologies samt Tata Motors.

Bli först med att kommentera

Kommentera