Onsala Pirates vill vara den trevligaste basketklubben

Onsala Pirates vill vara den trevligaste basketklubben

Vi hittar basketklubben Onsala Pirates i Kungsbacka, där de tränar för att må bra och att ha roligt. Klubben har en kamratlig laganda och jobbar även för jämställdhet i samhället och inom sporten.

Oavsett vilken typ av sport man vill sysselsätta sig med, så är det viktigt att man tycker det är roligt. Man ska längta till träningspasset och att träffa sina lagkamrater, även om det ibland är väldigt tufft för kroppen eller om någon annan sysselsättning skulle locka mer. Ju roligare man tycker det är, desto större chans är det att man fortsätter utöva sporten. I synnerhet när det gäller barn och ungdomar.

Basketklubben Onsala Pirates finns idag tack vare några föräldrar med högt engagemang för deras barn och ungdomar. Deras prio var att barnen skulle få en sysselsättning i sin närhet som kunde vara bra för deras kropp, men även att de samtidigt skulle ha roligt.

Träningspassen utformades på ett sätt som gjorde det roligare för barnen att spela och de kom snabbt närmare varandra och detta spreds snabbt ut till andra barn. Kungsbacka basket fick en ny innebörd och de började växa allt mer och idag har de över 350 medlemmar med sig i klubben.

Glad och välkomnande basketklubb

Klubben sprider sin glädje i kommunen med olika evenemang, som att erbjuda icke medlemmar att gratis testa deras basketskola under olika perioder på året. På så vis kan både barn och föräldrar få en djupare förståelse på hur de jobbar och förhoppningen är att fler barn ska bli intresserade av sporten och deras klubb.

Nyligen fick Onsala Pirates ta del av 30/30-fondens givmildhet till föreningar i Sverige. Denna fond belönar sport- och idrottsföreningar, stora som små, som inriktar sig på ett hälsosamt och jämställt sportutövande. En del av fondens motivering till att denna klubb fick ta del av fonden var att det tydligt finns glädje med i klubben och att det även finns ledare som är kompetenta.

Basketskolan, basketläger och andra evenemang för samman spelarna ännu mer, vilket även gör att de får en starkare laganda på spelplanen. De får tidigt lära sig att det ska vara roligt och att de är jämställdhet som råder inom klubben. Ett exempel är deras engagemang för Pride-rörelsen, som de bland annat marknadsför med en speciell logga med Prides färger och texten ”Onsala Priders”.

Fysisk aktivitet ger en gladare och piggare kropp, och denna effekt blir ännu starkare om man samtidigt har roligt och trivs med sina lagkamrater och tränare. En stor bonus är att barnen får lära sig ta hand om varandra och att alla människor har lika värde.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*