Populär sport på tv i Sverige

Sport på tv

Sport på tv i Sverige- Sport är ett enormt intresse för många människor runt om i världen. Sportintresset kan dock se lite olika ut. Vissa älskar att utöva sporter på skoj, andra vill tävla i sporter och sedan finns det de personer som endast tycker om att titta på sin favoritsport. Det kan de då göra både på plats och i många fall på tv. Men vilka är de populäraste sporterna som visas på tv i Sverige? Det har vi undersökt och sedan valt att lista de allra populäraste här nedan.

6. Längdskidåkning

Längdskidåkning är en av de populäraste sporter i tv som visas. Sporten går ut på att alla deltagare ska, med sin egna kraft, ta sig igenom olika terränger. Det finns dessutom olika varianter av längdskidåkning, till exempel spring, intervall, jaktskidåkning och klassisk stil. Det anordnas även olika mästerskap årligen i sporten, både OS, VM och SM. Det allra första svenska mästerskapet hölls redan år 1910 i Härnösand.

5. Alpint

På femte plats över de mest populära sporterna som visas på tv i Sverige hamnar alpint. Det är en typ av utförsåkning som kom till Sverige på 1930-talet. Det ingår flera olika skidsportsgrenar i alpint, bland annat slalom, störtlopp, storslalom och parallellslalom. Sporten ingår dessutom i de Olympiska vinterspelen och vartannat år anordnas det ett världsmästerskap.

4. Ishockey

På fjärde plats kommer ishockey. De flesta personer känner nog till lite om denna sport även om de kanske inte har ett intresse. Ishockey spelas på is med två lag som möter varandra. Det går, väldigt enkelt förklarat, ut på att göra mål med en puck i motståndarens mål. Sporten uppstod redan på 1500-talet men har sedan dess utvecklats en hel del. Dagens ishockey tros dock ha uppstått på slutet av 1800-talet.

3. Friidrott

Friidrotten hamnar på tredje plats över de populäraste sporter som visas på tv. Det är en samling av olika sporter, bland annat sprint, olika löpningar, kastgrenar, stafett, gång- och hoppgrenar. Friidrotten är dessutom den sporten som har en av de längsta historierna när det gäller sporter. Den är nämligen omnämnd så tidigt som under antiken, i de första olympiska spelen som någonsin hölls.

2. Innebandy

Innebandyn är den näst mest populära sporten på tv i Sverige. Det är en inomhussport som spelas mellan två lag. Varje lag har fem utespelare och en målvakt. Varje spelare har sedan varsin klubba som de ska använda för att passa en boll mellan varandra. Målet med sporten är att göra så många mål som möjligt i motståndarens målbur.

1. Fotboll

Fotbollen är den sport som visas allra mest i tv i vårt land. Sporten har varit populär under många år och det finns matcher att se i stort sett hela tiden. Varje år anordnas det dessutom flera tävlingar där olika fotbollslag/klubbar har chansen att gå upp i nivåer och kanske till och med bli den bästa. Det finns både helt svenska tävlingar där endast svenska lag spelar och sedan finns det större turneringar där lag från olika länder runt om i världen deltar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*