Roger Federers totala nettotillgångar, inkomster under karriären och prispengar

Roger Federers totala nettotillgångar

Roger Federer har rekordet för flest segrar i Wimbledon. Han har vunnit Wimbledon flest antal gånger. Men för allra första gången sedan 1998 kommer Wimbledon i år att få en chock av episka proportioner, eftersom den rekordhållande titelvinnaren Roger Federer inte kommer att delta i turneringen. Även om han hade vunnit tillräckligt många Grand slams i sitt liv, låt oss titta på Roger Federers inkomster.

Roger Federer nettotillgångar

Totalt nettovärde: 550 miljoner dollar
Karriärintäkter: 129 miljoner dollar
Prispengar 2022: Inte avgjort i skrivande stund

Roger Federers totala nettovärde, karriärinkomster och prispengar
Otroligt nog har Roger Federer för närvarande en nettoförmögenhet på cirka 550 miljoner dollar (5,5 miljarder SEK) enligt webbplatsen Celebrity Net Worth, vilket gör honom till den näst rikaste tennisspelaren som någonsin funnits efter Ion Tiriac, som tjänade de flesta av sina pengar på affärsverksamheter efter pensioneringen.

Hans status som den kanske bästa tennisspelaren genom tiderna under sin topptid har cementerat detta, trots att han inte har spelat tävlingsmatcher sedan Wimbledonkvartsfinalen 2021, där han besegrades av Hubert Hurkacz i tre set.

Detta har gjort att 40-åringen har halkat ner till 96 på ATP:s världsranking, vilket dock inte har påverkat honom ur ekonomisk synvinkel på grund av hans legendariska status som har gjort att Federer har plockat 20 Grand Slam-titlar från 31 finaler, varav åtta har kommit på Wimbledon.

Roger Federers inkomster i karriären

Federer har samlat ihop 129 miljoner dollar (1,3 miljareder SEK) i ATP-karriärintäkter under sin karriär på planen. Hans stora förmögenhet kommer dock från olika högprofilerade sponsoravtal som har gjort att högerhänten har fått in 1 miljard dollar (10 miljard SEK) på banken. Hans portfölj innehöll sponsorer som Nike, Rolex och Mercedes-Benz under sin tid som professionell idrottsman.

Dessutom var Federer den bäst betalda idrottsutövaren i världen 2020. Även om han nu är rankad på sjunde plats 2022. Han är en del av den exklusiva klubben för idrottsmän med en miljard dollar. I den ingår prominenta namn som Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Lionel Messi, Lebron James, Michael Jordan, Floyd Mayweather, Cristiano Ronaldo, Tiger Woods och Michael Schumacher.

Roger Federers följare i sociala medier

Roger Federer är den tredje mest populära manliga tennisspelaren på Instagram. Han har 9,5 miljoner följare och ligger efter Rafael Nadal och Novak Djokovic. På Twitter har han 12,7 miljoner följare. Det placerar honom bakom bara Rafael Nadal när det gäller popularitet.

När det gäller Facebook är den schweiziskfödde mannen överlägset den mest anmärkningsvärda tennisnärvaron på sajten. Han stoltserar med otroliga 18,5 miljoner följare. Federer ligger milsvid över alla andra, med Rafael Nadal på 14,7 miljoner.

Facebook: 18,5 miljoner
Instagram: 9,5 miljoner
Twitter: 12,7 miljoner

Bli först med att kommentera

Kommentera