Spel på hundsport och hästsport

När man tänker på odds och betting är kanske inte hundkapplöpning det första som man tänker på. Men hundkapplöpning har varit populärt i Sverige sedan 1950-talet och det är oftast Greyhounds som man använder inom sporten. Ibland kallas hundkapplöpning för Greyhound-racing. Sedan sporten blev populär i Sverige så har det funnits en stor ökning bland intresset.

Många spelbolag på internet erbjuder betting på hundkapplöpning eftersom man inte kan satsa pengar när man besöker en bana för hundkapplöpning. Hundkapplöpning är mycket större i Storbritannien och på Irland.

Det finns tre olika spelalternativ när man satsar pengar på hundkapplöpning. Dessa är ”vinnaren” – vilken hund som man tror kommer vinna, ”forecast” – det är då man satsar på ettan och tvåan, antingen kan man satsa på de i ordning eller så är det utan någon speciell inbördes ordning och ”tricast” – där man satsar på ettan, tvåan och trean. Även här gäller att man kan satsa i ordning eller utan inbördes ordning. I varje lopp så är det alltid sex stycken hundar som tävlar. Även om Greyhounds är den vanligaste rasen som tävlar så finns det även andra sorter som tävlar men det är inte vanligt.

Man kan även spela på olika hästsporter i Sverige t.ex. trav, hoppning, galopp. Antingen så kan man spela på internet eller så kan man besöka en andelsbutik för att spela där. Om man spelar i en andelsbutik så använder man sig av en kupong. På kupongen så drar man sträck över de hästar man vill satsa på, man kan alltid satsa på en eller flera hästar i varje lopp men ju fler hästar du satsar på desto dyrare blir det. Man kan även välja vilka hästar man vill ha som första och andra reserv ifall någon häst blir struken. Om man ska spela online måste man öppna ett konto men fördelen om man spelar online är att du kan se loppen live, spela och göra system med dina vänner.

Man kan spela på olika saker i varje lopp; ”vinnaren” – vinnaren är alltså den häst som man tror ska vinna loppet, ”plats” – här tippar man om vilken häst som är bland de främsta i loppet, ”trio och tvilling” – det går ut på att hitta de hästar som kommer på andra och tredje plats. Om det är få som har tippat på en häst så blir oddsen lägre att de vinner men vinner de då så blir vinstsumman högre.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*