Vinnarna i de fem största europeiska ligorna

Vinnarna i de fem största europeiska ligorna

Fotbollssäsongen är slut. Fotbollsåret 2021/2022 har gett oss några av de mest minnesvärda ögonblicken och fört tillbaka några av de sovande jättarna till toppen av tabellerna. Här tar vi en titt på vilka som vann de fem stora europeiska ligorna i Spanien, England, Italien, Tyskland och Frankrike och hur de lyckades med det.

Real Madrid – Spanien

Efter en nedslående förra säsong där stadsrivalerna Atletico Madrid tog hem La Liga är Los Blancos återigen tillbaka i toppen av ligatabellen. Genom att ta hem sin 35:e Primera División-titel utökade de sitt rekord som det mest framgångsrika spanska laget. Med en erfaren trupp i sin hand var det inga problem för Carlos Ancelotti att ta hem den första La Liga i sitt namn. Därmed blev han den första manager som vunnit nationella ligatitlar i alla de fem stora europeiska ligorna. Med hjälp av en ostoppbar Benzema vann de ligan med 12 poängs försprång till ärkerivalen Barcelona.

Manchester City – England

I en av de närmaste Premier League-avslutningarna på åratal tog The Citizens hem sin fjärde ligatitel på fem år och den åttonde totalt. Mästerskapet avgjordes under säsongens sista 15 minuter när Manchester City återhämtade sig från ett 2-0-underläge genom att vända det till en 3-2-seger mot Aston Villa. Det utsålda Etihad Stadium blev euforiskt när Ilkay Gündogan gjorde det matchavgörande målet och skapade ett ögonblick som inte skådats sedan man tog hem ligatiteln 2011/2012 genom ett sent Sergio Agüero-mål.

AC Milan – Italien

Milan tog hem Scudettot för första gången sedan säsongen 2010/11. Som en sovande jätte under flera år har de sett Juventus ta hem majoriteten av titlarna och deras stadiongemensamma rivaler Inter Milan ta hem titeln förra året. I och med att planerna på att San Siro ska rivas upprätthålls kan det vara sista gången som I Rossoneri firar ett mästerskap på den ikoniska arenan. Inför den nya säsongen kan de vara små favoriter. Med Frank Kessie och Zlatan som lämnar laget kan det bli svårt att upprepa bedriften. Du kan hitta bookmakarnas prognoser och odds och se till att du är uppdaterad.

Bayern München – Tyskland

Trots att laget från München släppte in en hel del mål under säsongen stod laget från München inte inför några riktiga utmaningar under säsongen. Genom att göra 97 mål på 34 matcher var de i ett målraseri hela säsongen, som leddes av Robert Lewandowski och hans 35 mål. Laget slutade åtta poäng före rivalen Borussia Dortmund.

PSG – Frankrike

Paris Saint-Germain vann sin tionde ligatitel och slutade 16 poäng före Marseille. Därmed var de lika med Saint-Etienne som laget med flest ligatitlar. Under säsongen gjorde Kylian Mbappe otroliga 28 mål och assisterade 17 gånger. Eftersom han var inblandad i hälften av lagets 90 mål måste laget vara glada över att den franske stjärnspelaren har skrivit på ett nytt rekordstort kontrakt. Han kommer att vara avgörande under nästa säsong när han siktar på att ta PSG:s elfte ligatitel nästa år och en avgörande spelare när Frankrike försöker ta hem VM-trofén för andra gången.

Nästa säsong kommer att bli lika spännande och vi kan inte vänta på att se den nya säsongen dra igång i augusti.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*