3 populära sporter att betta på

3 populära sporter att betta på

Betting och spel på sport har aldrig varit lika populärt som det är just nu. Fler människor än någonsin både i Sverige och i resten av världen tycker om den extra spänningen ett bet på matchen kan ge. 

Men vilka sporter är egentligen populära bland spelare? I den här texten kommer vi att gå igenom de tre sporter som är populärast att betta på idag. Oavsett om den som placerar ett bet spelar via från svenska bettingsidor, betting sider norge 2022 eller något annat utländskt spelbolag. Dessa sporter är populära att spela på var man än kommer ifrån.

Fotboll

Fotboll är den ohotade ettan när det kommer till sportbetting. Som världens största sport så har fotboll ett astronomiskt intresse globalt och det är den överlägset populäraste sporten att spela på. Tack vare internet så går det idag att placera ett bet på engelsk fotboll på exakt samma villkor oavsett om du är bosatt i London eller i Singapore.

Det är just engelsk fotboll som är absolut populärast att spela på. Premier League är den ligan som har flest tittare globalt och de största lagen har ofta upp emot 200 miljoner hängivna fans runtom i världen. Trots att engelsk fotboll är absolut störst inom bettingvärlden, är det också väldigt populärt att betta på svenska fotbollsturneringar.

Betting på hästar

Sverige har en stark kultur kring Travsport och det är många som ser fram emot att knåpa ihop sina rader när säsongen är igång. Även om det är just trav som är populärast i Sverige och i övriga Norden så behöver inte detta vara fallet i andra delar av världen.

Både i England och i USA så är galopp väldigt populärt att spela på, men en hel del länder i Europa har det även som sin föredragna hästsport. Att spela på hästar är en av de allra äldsta bettingformerna och idag så finns det enorma resurser i form av information och forum online för den som vill ta sitt hästintresse till nästa nivå. 

Amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll hittar in på den här listan av två anledningar. Först och främst så är det den absolut största sporten i USA och mer än hälften av landet tittar på finalen av NFL varje år. Intresset är verkligen massivt och därmed kommer också ett stort spelintresse med på köpet. Men amerikansk fotboll har även ett stort följe i både Kanada och Mexiko, och på senare tid så är det många i resten av världen som också har fått upp ögonen för NFL. Idag så kan man betta på NFL oavsett var man befinner sig i världen och många av matcherna spelas på tider som går att följa även om du inte befinner dig i USA.

Bli först med att kommentera

Kommentera