De mest sannolika vinnarna av US Open

De mest sannolika vinnarna av US Open

Nu när våren äntligen är här efter en lång och kall vinter är golfsäsongen i full gång. Årets upplaga av mångas favoritmajor, US Open, ska avspela den 16 juni på The Country Club i Brookline, Massachusetts. Sammanlagt 156 spelare kommer att delta i tävlingen i hopp om att nå seger och ta hem lejonparten av den enorma prissumman, som var den största som erbjöds av någon av de fyra majors 2021. Enligt oddsen för US Open från OddsChecker är John Rahm, Collin Moriwaka och Rory McIlroy favoriter till att vinna tävlingen, och de flesta experter är överens om att de kommer att vara de spelare som måste besegras.

US Open historik

US Open 2022 blir den 122:a upplagan av evenemanget, som grundades 1895 som en endagstävling på Newport Country Club i Rhode Island. Sedan dess har den hållits på olika golfklubbar runt om i USA, där populära delstater som New York och Kalifornien ofta används. Som namnet antyder har turneringen varit öppen för professionella och amatörspelare från hela världen sedan starten, även om de förmågebaserade inträdeskraven innebär att vanligtvis endast professionella spelare kvalificerar sig. Sedan 1898 har US Open bestått av fyra spelrundor på 18-hålsbanan under fyra dagar.

Den första upplagan vanns av den engelske golfaren Horace Rawlins, som hade rest till countryklubben för att börja arbeta där, och brittiska spelare fortsatte att dominera de tidiga upplagorna. Amerikanska spelare har varit mest framgångsrika i US Open totalt sett, även om ingen har lyckats slå rekordet från skotske Willie Anderson som vann tävlingen fyra gånger i början av 1900-talet, inklusive tre raka segrar mellan 1903 och 1905. Bobby Bones, Ben Hogan och Jack Nicklaus har dock alla lyckats slå Andersons rekord.

John Rahm

Den regerande mästaren Jon Rahm vann förra årets US Open på ett fantastiskt sätt och avslutade med birdies i rad på de två sista hålen för att vinna sin första major någonsin. Han är född i Baskien i Spanien och representerade Arizona State som collegespelare och vann 11 turneringar innan han blev professionell 2016. Rahm tog bara två år på sig för att göra avtryck i en major, och slutade fyra i 2018 års Masters och PGA Championship. Trots viss inkonsekvens under de följande två åren slutade Rahm trea i US Open 2019, vilket markerade starten på en imponerande resa som innebar sex topp 10-placeringar på hans nio följande majors. Hans seger i US Open 2021 var pricken över i:et på ett imponerande år där han slutade bland de tio bästa i alla fyra majors. Vid 27 års ålder har Rahm fortfarande sina bästa professionella år framför sig, så många tror att förra årets seger blir den första av många.

Collin Moriwaka

Den amerikanska utmanaren Collin Moriwaka debuterade som professionell spelare 2019 och har snabbt gjort sitt avtryck på toppnivå sedan dess, till att börja med med en serie på 22 klipp som bara är tre efter den amerikanska golflegendaren Tiger Woods rekord. Hans rekord i majors är lika imponerande med fem topp 10-placeringar på sina nio deltaganden hittills. Han vann 2020 års PGA-mästerskap i vad som bara var hans tredje majorsdeltagande i karriären och blev den tredje yngsta vinnaren i tävlingens historia vid bara 23 års ålder. Han följde upp den imponerande segern året därpå med en delad åttonde- och fjärdeplats i PGA Championship respektive US Open, innan han vann Open Championship 2021 över Jordan Spieth. Dessa två segrar före sin 25-årsdag har satt Moriwaka på vägen mot storhet och det verkar som om det inte finns någon gräns för vad han kan uppnå om han kan hålla sig i form.

Rory McIlroy

Moriwakas karriärstart har varit ytterst imponerande och väcker minnen av den start som Rory McIlroy gjorde i den professionella golfen när han vann fyra majors vid 25 års ålder. Detta fick honom att matcha det rekord som delas av Jack Nicklaus och Tiger Woods. Även om han inte har vunnit en major sedan 2014 års seger i PGA Championship har han varit i ganska jämn form med sex topp 10-placeringar under de senaste fyra åren. Han slutade tvåa i Masters 2022 och förlorade med bara tre slag mot Scottie Scheffler och många tror att han kan göra det ännu bättre i år om han kan hålla nerverna i styr. Även om det verkar som om han har funnits i evigheter är nordirländaren inte ens 35 år ännu, så han har gott om tid att lägga till sin trofésamling.

Bli först med att kommentera

Kommentera