Vad är Pickleball

Vad är Pickleball

Vad är Pickleball – Pickleball är en av de snabbast växande sporterna i Sverige. Det kommer nya sporter hela tiden och vi vet aldrig vad som är nästa trend. En bra gissning är pickleball dock. Det påminner lite om den senaste trenden padel som alla spelar nu för tiden. Det brukar sägas att det är en sport som kombinerar bordtennis, tennis och badminton. Det spelas på en bana som är stor som en badmintonbana men men regler som mest liknar tennis. Det går att spela 4 mot 4 precis som i tennis eller 2 mot 2. Det är en fördel gentemot padel där man alltid måste vara 4 spelare för att kunna spela. Ibland är det svårt att få ihop till 4 spelare och då är det skönt att det räcker med 2 i pickelball.

Pickleball uppfanns i USA på 1960-talet. Närmare bestämt i Washington. Det ökade sakta i popularitet och i Sverige har det inte utövats så frekvent men det kommer mer och mer. Det finns ett svenskt pickleballförbund och det är en erkänd sport. Det går snabbt att lära sig sporten vilket gör den tacksam för alla åldrar. man spelar med ett kompositracket som gör att bollen inte går riktigt lika fort som i tennis. Tennis är fantastiskt men det tar ett tag att lära sig och därför är det en tröskel för hur många som kan spela. Alla har inte den tid eller energi som krävs för att lära sig att spela tennis och det är väldigt tråkigt att spela tennis mot någon som inte är på samma nivå. Det är tråkigt för båda parter men Pickleball är bättre på det sättet att det går snabbt att lära sig. Redan första gången du spelar kommer du kunna ha ganska bra spel med din motståndare.

Matcherna spelas till 11 och man måste som i många andra sporter vinna med 2 poäng. Man får bara poäng opå egen serve vilket gör att det kan gå många bollar utan att det egentligen delas ut några poäng. Vinner du en boll så får du fortsätta att serva tills att du förlorar poängen. Är du väldigt bra på att serva så kan du alltså tjäna ordentligt med poäng på det. För att serva så måste du slå ett underhandsslag. Du ska stå bakom den bakersta linjen och du ska serva diagonalt. Sedan så måste bollen studsa på den andra sidan innan man får slå över den igen. Det är detta som gör att det går lite långsammare än i tennis. Där kan du alltid slå över den på volley och är du duktig på att skära av vinklar så kan du göra det väldigt svårt för din motståndare och döda många bollar på en gång. Det är väldigt svårt i Pickleball och du kommer därmed att få till ett bättre spel även om din motståndare är mycket bättre än du. Det finns något som kallas ”köket” i Pickelball och det är den ruta närmst nätet. Där får man aldrig slå volley utan den måste studsa först.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*