De mest framgångsrika engelska fotbollsklubbarna

De mest framgångsrika engelska fotbollsklubbarna

De mest framgångsrika engelska fotbollsklubbarna – Fotboll är en av världens mest kända sporter. Det sägs dock att det var i Storbritannien som sporten verkligen kom igång. Det är även där som dagens regler inom sporten kom till på 1860-talet. England har tusentals fotbollsklubbar runt om i landet, Både stora och små, vissa mer framgångsrika än andra. Men vilka är de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i England? Några av dessa har vi listat här nedan.

5. Tottenham Hotspur

På femte plats hamnar Tottenham Hotspur, klubben kallas även ibland för Spurs eller endast Tottenham. Denna fotbollsklubb grundades 1882 i norra London. Den här fotbollsklubben är bland annat känd för att vara den första som vann både FA-cupen och den högsta serien som finns i England, under en och samma säsong. Tottenham var även den första från Storbritannien till att vinna Cupvinnarcupen samt Uefacupen.

En sista sak som Tottenham Hotspur varit först med, var att bli introducerad på börsen. Precis som många andra engelska fotbollsklubbar har denna även rankats som en av de rikaste i världen.

4. Chelsea

På fjärde plats kommer fotbollsklubben Chelsea, som härstammar från huvudstaden London. De har bland annat blivit engelska mästare ett antal gånger samt vann Champions- och Europa Leaguetitlarna år 2012. År 2003 köpte en rysk miljardär upp klubben och därefter ingick Chelsea även i ”världens rikaste fotbollsklubbar”.

3. Arsenal

Det var i London år 1886 som Arsenal grundades. Denna klubb anses vara den bästa i huvudstaden och klubben konkurrerar ofta med Tottenham och Chelsea. Arsenal finns dessutom på topp tio listan över de rikaste klubbarna i världen. Namnet på klubben kommer från grundare, den kungliga vapenarsenalen. När klubben först kom till upplevde de en del ekonomiska bekymmer. Det var tack vare att Henry Norris, en affärsman, som gjorde ett köp som laget lyckades ta dig på rätt väg.

Arsenal började verkligen visa vad de går för efter att Arsène Wenger blev tränare år 1996. Han värvade en rad med fantastiska franska spelare. Men det finns även en svensk som fått chansen att uppleva ett antal framgångsrika år i klubben, Fredrik Ljungberg.

2. Liverpool

På andra plats hamnar fotbollsklubben Liverpool. Klubben bildades år 1892 och började vinna matcher och titlar redan från början. De har sammanlagt tagit hem över 60 ligatitlar vilket är en av anledningarna till varför klubben hamnar så högt i listan. Det brukar ofta vara en strid mellan Liverpool och Manchester United över vem som är mest framgångsrik.

1. Manchester United

Manchester United bildades redan år 1878, namnet kom dock först år 1902. Denna fotbollsklubb har genom tiderna sett några av de bästa spelarna, bland annat Beckham, Zlatan och Fabien Barthez. Sedan klubben först kom till har de dragit hem sammanlagt 66 fotbollstroféer, både från nationella tävlingar och internationella.

På slutet av 50-talet drabbades klubben av en tragedi. Planet de reste med sladdade vid landning och började brinna. Sju spelare gick bort, endast Matt Busby och Bobby Charlton överlevde. Klubben återhämtade sig och endast ett antal år senare tog de sig till semifinal i både FA-cupen och Europacupen.

Bli först med att kommentera

Kommentera