Hetta upp spänningen i matchen

Hetta upp spänningen i matchen

Många av de som själva utövar sport eller gillar att följa olika sporter och ligor, gillar även att hetta upp spänningen genom att betta på sitt lag eller en match. Dessutom kan det även ske en form av tävlan med vännerna, för att se vem som hade rätt.

Intresset med att betta på olika sporter är mest intressant bland killar, men detta börjar även synas allt mer hos tjejer som själv utövar någon form av sport. Det är inte ovanligt att de som har ett djupt intresse av någon sport har en stor tävlingsinstinkt och vill förhöja spänningen genom att satsa pengar på en match, spelare eller alla matcher inom en sportsliga.

Även om det råder hög tävlingsinstinkt, så är det inte detsamma som att det skulle vara en ständig jakt på pengar. Det är snarare känslan av att vinna och även om det inte skulle leda till en vinst, så har det blivit roligare att följa en specifik match när man samtidigt sitter med sina odds bredvid sig.

Det har samtidigt också bildats en form av gemenskap, vilket kan vara om man går till en plats för att betta eller om man samlas med några vänner inför en match. Där byggs spänningen upp ännu mer, även om inte alla har lika stort sportintresse. Det blir helt enkelt en roligare underhållning med hög energi i luften.

Är du ny på området betting?

Både i specifika butiker och på internet är det en stor marknad för att betta på någon sport eller annat som kan vara av intresse. Som nybörjare kan det kännas överväldigande och en del kanske skräms bort eller skäms lite för att fråga om råd. Det känns alltid bättre om man har mer kunskap och en god start kan vara att läsa en guide om odds och betting online.

Innan du börjar gå igenom all information, så inrikta dig på en sport och fokusera på den tills du känner dig mer säker inom området. Det finns flera tutorials och forum att följa, och lyssna på vänner och andra omkring som har god vana av betting. Men det är viktigt att du skapar dina egna mål och dina egna spelstrategier.

Några termer som kan vara bra att känna till:

  • BLGM/BTTS: Båda Lagen Gör Mål eller Both Teams To Score, som är detsamma som att du satsar på om båda lagen kommer att göra mål eller inte.
  • DNB: Draw No Bet, där man sätter pengar på antingen hemma- eller bortavinst. Skulle det bli oavgjort i den matchen, så återbetalas de pengar man satsade.
  • Dubbelchans innebär att man väljer två alternativ mellan hemmavinst, oavgjort eller bortavinst.
  • Moneyline är när man helt enkelt endast satsar på att ett specifikt lag ska vinna.

Hur ska man spela säkert?

Bland det viktigaste att tänka på är att inte stressa dig fram med något när du ska betta. Vare sig hur du ska betta eller för hur mycket. Ta gärna del av andras erfarenheter och råd, men låt dig inte styras av dem för mycket. Det finns många olika spelsätt samt sporter och annat att välja mellan.

På spelapånätet.se kan du läsa mer ingående om olika råd när du ska spela. Några exempel följer nedan:

  • Var kritisk i ditt val av spelbolag. Se till att det har bra betyg gällande deras villkor, betallösningar och kundsupport.
  • Vårda ditt personnummer och andra personliga uppgifter, och använd ett lösenord som är svårt att lösa. Var alltid försiktig med hur du använder sig av gratis Wi-Fi, då det här är lättare för hackers att komma åt andras uppgifter.
  • Sätt en rimlig gräns för hur mycket pengar du kan spela för, vecko- eller månadsvis, och håll dig till denna gräns. Behåll spelet som en underhållning, låt det inte gå så långt som till spelmissbruk.
  • Glöm inte att utnyttja de kampanjer eller bonus som du har fått från ditt spelbolag.

Bli först med att kommentera

Kommentera