Sport på TV

I den svenska tv-tablån finns det flera olika sportkanaler. Några av kanalerna sänder sport dygnet runt, och andra sänder endast vissa matcher. En del av kanalerna kan man titta på även om man inte har parabol eller liknande. Då är man dock relativt låst till de matcher som TV4 och SVT väljer att köpa in. Det är oftast tal om ett par matcher varje år. På SVT:s kanaler kan det också förekomma att ridsport visas. Men vilka andra sportkanaler finns det egentligen?

Eurosport

Eurosport är en kanal som finns i stort sett över hela världen, och så även i Sverige. Här sänds flera olika sporter men det är inte så många svenska ligor eller lag som är med. Mestadels är det ligor i USA och liknande som visas. Dock är utbudet av sporter stort. Här visas både golf, tennis, motorsport, ridsport och en hel del annat.

Cmore

Cmore har flera sportkanaler i sitt utbud och de har också kanaler som riktar in sig på olika sporter, till exempel hockey. Här sänds sporter som ishockey, fotboll och en hel del annat. Det är på Cmore man tittar om man vill se ligor som CHL och SHL. Hos Cmore visas också alla matcher från Allsvenskan och Superettan.

Viasat

Hos Viasat finns också sportkanaler. Här finns nio stycken i utbudet och de visar allt från motorsport till golf och bordtennis. Här kan tittare se såväl premier League som champions League och Formel 1. Det finns med andra ord en hel del att välja mellan. Hos Viasat ingår också Viaplay vilket gör att man kan titta på sport i mobilen, surfplattan eller datorn. Leverantören brukar också under evenemang som OS starta upp enskilda kanaler som riktar in sig mot olika sporter. En av de kanaler som brukar startas är Viasat OS Ridsport. Just ridsport är annars inte speciellt vanligt att se hos Cmore.

Sportkanalen

Sportkanalen är en kanal som ersätter TV4Sport. Den delas mellan TV4 och Cmore. Den finns inte i det marksända nätet men man kan ta del av den både via boxer och parabol, samt via Cmore. Det här är en kanal som riktar in sig på just svensk sport och här sänds utvalda matcher inom olika ligor. Här visas också en del från PGA touren, handbollsligan samt en hel del annat. Dessutom kan man se nyheter inom sport, olika intervjuer och sammandrag från tidigare sändningar.

En fördel med att chilla med sport på tvn är att du samtidigt kan spela på online casino utan konto för att garantera nervkittel även om matchen inte är vad du önskat!

Bli först med att kommentera

Kommentera