Hur snabbt kommer Isak anpassa sig till fotbollen i Premier League?

Hur snabbt kommer Isak anpassa sig till fotbollen i Premier League

Allt fler svenskar väljer Premier League framför andra stora ligor i Europa. Kulusevski dominerar i Tottenham, Elanga får allt fler chanser i Manchester United, och nu får vi äntligen se Alexander Isak ta klivet in i ligan.

Här är spelet aningen tuffare än vad han ha vant sig vid under de senaste säsongerna i La Liga. Här förekommer fler och hårda tacklingar, men tempot och spelupplägget är även annorlunda. Men hur kommer han klara sig?

De som har bäst möjlighet att avgöra huruvida Isak kommer lyckas eller inte är spelbolagen. Vill du veta mer om vad de tror? Klicka här. På så sätt får du en bra bild över huruvida han kommer att lyckas eller inte, samt att du får möjlighet att placera en satsning på hur många mål han ska göra i en viss match, om han ska vinna skytteligan, tillsammans med mycket mer.

Isak har vant sig vid ett lite lugnare spel under de senaste säsongerna

Isak är som sagt van vid ett lite lugnare spel. Sedan 2019 har han spelat i La Liga, en fotbollsliga som är känd för att vara betydligt lugnare än Premier League, även om kvalitén inte är sämre. Spelet är helt enkelt lugnare och försiktigare.

Därmed är det inte omöjligt att han har anpassat sig till detta, vilket gör att han kommer få en mindre chock när han möter det hårdare spel som hittas i Englands högsta liga. Här är matcherna fyllda med närkamper som heter duga, något som kan vara en stor omställning för en spelare som inte har tagit del av detta tidigare, åtminstone inte under en längre och sammanhängande period.

Men Alexander Isak har onekligen oddsen på sin sida, mycket tack vare sin stabila fysik, men det tittar vi lite närmare på nedan.

3 anledningar till att han kommer anpassa sig snabbt

Nedan är våra främsta anledningar:

Han är stor och stark

Alexander Isak är hela 192 cm lång, vilket ger honom en stor fördel i en liga där genomsnittslängden är betydligt kortare. Den långa längden gör att han förmodligen är ganska mycket starkare än många av spelarna i ligan, även om han inte väger särskilt mycket. Detta ger honom en stor fördel i närkamper, något det finns gott om i Premier League.

Därmed kommer han att kunna anpassa sig snabbare och lättare än någon som möjligtvis inte är lika stark och lång.

Han har spelat i Bundesliga

Isak har ett förflutet i Bundesliga, vilket är en ganska hård och fysisk liga i jämförelse med La Liga, Serie A och andra ligor i Europa. Därmed har han viss erfarenhet av det tuffare spel som han onekligen kommer stöta på i Premier League.


Detta ger honom en stor fördel och gör att han förmodligen snabbt och enkelt kommer kunna anpassa sig på den engelska spelplanen. Men det betyder inte att han inte kommer behöva genomgå en invänjningsperiod. Det är aldrig lätt att vara nybörjare i världens tuffaste och mest fysiska fotbollsliga.

Han spelar i ett lag som passar hans spelstil

Newcastle är ett perfekt lag för en spelare som Alexander Isak. En lång och aggressiv anfallare är precis vad laget behöver, och är kriterier som Isak uppfyller.

Isak är dock mer komplett än så. Han är väldigt tekniskt begåvad och kan vända på en femöring, har ett bra skott och ett spelsinne som de flesta anfallare skulle betala stora summor för. Han har även väldigt bra kondition och fysik.

Därmed misstänker vi starkt att Isak kommer att prestera bra i Newcastle och Premier League som helhet. Det är heller inte omöjligt att han i framtiden får möjlighet att spela i ett ännu bättre lag i den engelska högstaligan, inte minst om han fortsätter att göra lika många mål som tidigare.

Bli först med att kommentera

Kommentera