Idrottsförsäkringar

Varför idrottar människor?
Det enkla svaret är ju oftast för att det är så oerhört roligt. Det här i kombination med ett flertal fördelar som är hälsofrämjande. Det har dessutom en positiv effekt på våra hjärnor och deras utveckling.
Precis som med allt annat finns det även här nackdelar. De här visar sig ofta i form av den förhållandevis höga risken för skador samt olyckor. Det medför att det kan vara bra med någon form av försäkring, vilken fungerar som ett kvitto på en trygghet att kunna luta sig emot.

Platsorienterad försäkring

Att vara försäkrad genom idrotten är minst lika viktigt som motsvarigheten för skola, arbete eller i hemmet. Det är mer eller mindre självklart att vi ska kunna vända oss till en hjälpande hand om något mot förmodan skulle hända.
Att vara aktiv inom någon form av idrott tar som bekant upp en hel del tid och det är ingen överdrift i påståendet att cirka 3-8 timmar i veckan spenderas på det. Det är därför av ganska stor vikt att inte vara helt utelämnad till slumpen.

Lika för alla

Idrottsförsäkringar är något för alla, oavsett vilken nivå det handlar om. Det är en rättighet alla utövare ska kunna utnyttja, även om det är upp till varje förening huruvida den aktuella försäkringen läggs upp.
Ibland uppstår känslan av att exempelvis elitidrottare alltid har ett försprång när det kommer till vård och förebyggande av skador eller olyckor. Idrottsförsäkringar verkar däremot för allas lika värde och ser inte skillnad på personer. Här får en motionär samma bemötande som en landslagskvinna eller man.

Folkets beskyddare

Som kan höras på namnet verkar Folksam för människors trygghet. Idrott är något som ligger fenomenet varmt om hjärtat och 90 % av alla idrottsutövare går deras väg tillmötes.
I ett gott samarbete med Riksidrottsförbundet har Folksam lagt fram olika behov för att täcka olika föreningars behov. Beroende på verksamhet och uppbyggnad kan föreningarna eller förbunden i fråga själv skapa ett passande paket. Rekommendationen är i alla fall att alla föreningar oavsett idrott eller funktion har någon slags försäkring.
I de olika försäkringarna ingår oftast även i sin tur en olycksfallsförsäkring som ligger till grund om en händelse skulle ge utlopp för en olycka som kräver vidare åtgärder.
De olika underkategorierna inom Riksidrottsförbundet erbjuder dessutom en skadeförebyggande rådgivning till föreningar för att riskerna ska, om inte helt undvikas, åtminstone förebyggas.

En investering i er trygghet

Det går inte helt att komma ifrån faktumet att dessa idrottsförsäkringar kostar en hel del. Vad som däremot ska tilläggas är att det trots allt bara handlar om en liten summa pengar och vilja i jämförelse med om motsatsen skulle råda.
En liten förlust i grunden – en stor vinst i det långa loppet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*