Lär dig grunderna i hur du spelar på odds

Lär dig grunderna i hur du spelar på odds

Är du en sportfantast som älskar att slå vad med vännerna om vilket lag som kommer att vinna eller vilken spelare som kommer att göra flest mål under en match? Då kan det passa dig att spela på odds. Det är inte svårt att lära sig hur det fungerar, även om det krävs lite strategi för att du ska kunna göra kvalificerade gissningar. För att få mer djupgående information om hur oddsspel fungerar kan du besöka oddsonline.se där du även får reda på vilka matcher du kan spela på. Här går vi igenom lite kort information om oddsspel.

Det finns många olika spelbolag vars sidor du kan registrera dig på för att spela på odds, men alla sidor har inte alla matcher. Det är lika enkelt att spela på odds som att välja den match du vill spela på, vilket utfall du vill satsa på och hur mycket du vill satsa. Du kan satsa på att hemmalaget eller bortalaget vinner, eller att det blir oavgjort om det är en sport som tillåter det. Det är det enklaste sättet att spela på, men det går även att satsa på andra moment som till exempel vilken spelare som kommer att göra flest mål, vilket lag som får flest varningar, om matchen kommer att förlängas, etc.

Eftersom majoriteten av de som spelar på odds brukar spela på matchresultaten så kan du få bättre odds när du spelar på lite mer annorlunda saker. En del spelbolag erbjuder även live-betting, vilket innebär att man kan spela på olika odds under tiden som matchen är igång.

Det är spelbolagen som sätter sina egna odds för varje match och oddssättarna är experter med lång erfarenhet och har dessutom mycket information som underlag. Oddsen kan därför visa på ett ganska träffsäkert sätt vad utfallet kommer att bli och därför ska man satsa på favoriterna om man vill spela säkert. Det innebär dock att man spelar på låga odds och om man vinner blir därför vinsten liten. Många brukar därför leta efter för höga odds på grund av att spelen är felsatta. Men för att göra det måste man vara påläst, så att man kan hitta den information som visar att laget med högst odds faktiskt kan vinna. Höga odds brukar ligga på minst 1,5 eller mer. För de flesta som spelar för att ha roligt så räcker det med ovanstående information, men om man vill spela på ett mer avancerat sätt så kan det vara en god idé att förstå hur man räknar ut vad ett spelvärde är. Det innebär att man själv räknar ut hur mycket oddset ska ligga på genom att man ser på oddsen vinst hemma, oavgjort och bortavinst. Till sin hjälp kan man använda sig av statistik om olika lag. Till syvende och sist handlar allt om att informera sig, så läs gärna på allt du kan om dina favoritlag, olika odds och strategier för att öka dina vinstchanser.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*