Världens dyraste fotbollsspelare någonsin

Världens dyraste fotbollsspelare någonsin

Fotboll är en av världens mest populära sporter vilket naturligtvis innebär att sporten innefattar många rika spelare också. I följande artikel kommer vi att lista världens dyraste fotbollsspelare, det vill säga de som är värda mest pengar.

Att veta värdet på fotbollsspelare kan vara väldigt fördelaktigt för den som vill spela på fotboll online, eller kanske investera i spelare för att diversifiera sin portfölj.

1. Neymar Jr.

Högst upp på listan kommer favoriten Neymar Jr. Den 29-åriga vänsteryttern/offensiva mittfältaren är i skriven stund den dyraste fotbollsspelaren. Neymar Jr. har i genomsnitt en lön på 70 miljoner dollar och PSG spenderar mer än 600 miljoner dollar för att behålla honom i den franska huvudstaden.

2. Kylian Mbappé

Den något yngre spelaren, Kylian Mbappé, är även han en av de dyraste fotbollsspelarna någonsin. 22-åringen spelar som anfallare för Paris Saint-German och utsågs till vinnaren av Ligue 1 Golden Boot förra året. För ögonblicket är han värd omkring 42 miljoner dollar varav hans lön ligger på omkring 28 miljoner dollar.

3. Phillippe Coutinho

Som trea på listan har vi ingen annan än den 29-åriga brasilianska spelaren Philippe Coutinho. Coutinho är värd omkring 60 miljoner dollar, vilket inte är att ifrågasätta med tanke på hans prestationer. Hans genomsnittliga lön ligger på 10 miljoner dollar.

4. Ousmane Dembélé

Den 24-åriga Ousmane Dembéle, även kallat mosquito, spelar för FC Barcelona som högermittfältare. När han övergick till FC Barcelona i 2017 såldes han för 147 miljoner euro, vilket gör honom till en av de dyraste fotbollsspelarna någonsin. Detta kontrakt är på 5 år och motsvarar cirka 4 miljarder kronor.

5. Joao Felix

Som femma på listan har vi den portugisiske spelaren Joao Felix. Han är den yngsta (21 år) fotbollsspelaren som är med på vår lista. Hans prestationer väckte intresse för flera europiska klubbar, och Atlético Madrid signerade honom 2019 för ett värde av 126 miljoner euro.

6. Antoine Griezmann

Härnäst kommer Antoine Griezmann, den tyska 30-åriga fotbollsspelaren. I 2014 flyttade Griezmann till Atlético Madrid för ett dåvarande rekord på 30 miljoner euro. Med det sagt är även Griezmann en av de dyraste fotbollsspelarna på marknaden.

7. Cristiano Ronaldo

Ronaldo är en av de största spelarna genom tiderna. Givetvis är även han med i listan över världens dyraste fotbollsspelare. 2018 gick han från Real Madrid till Juventus för hela 870 miljoner kronor. Han har också rankats som en av de bäst betalda fotbollsspelarna 2021.

8. Eden Hazard

Hazard, den 30-åriga fotbollsspelaren från Belgien, kommer som åtta på listan över de dyraste fotbollsspelarna. När han gick från Chelsea till Real Madrid i 2019 blev han såld för 855 miljoner.

9. Paul Pogba

Ännu en ung fotbollsspelare som är värd miljoner är Paul Pogda. Hans transfer från Juventus till Manchester United i 2016 gick på 105 miljoner euro som då var ett rekord.

Bli först med att kommentera

Kommentera