Utrustning för Padel – Detta behöver du!

Utrustning för Padel

Utrustning för Padel – En sport som blivit mycket populär i Sverige på senare tid är padel. Padel är en mycket fartfylld och social sport som passar både för nybörjaren och den mer erfarna.  

För att spela sporten korrekt så finns det en hel del utrustning som du behöver, en del mer nödvändigare än andra. Här nedan ska vi kika lite närmare på padelutrustning och vad du behöver för att kunna spela!  

1. Ett padelrack 

Någonting du självklart behöver för att spela padel, är ett padelrack. Det finns otroligt många olika varianter från olika märken. Du har alltså en hel del att välja bland.  

Ett padelrack från Onyx är ett perfekt alternativ för nybörjaren. Med detta får du en mycket bra kontroll över racket. Racket är även tillverkat utav ett kolfibermaterial.  

Head elektra 22 är ett bra alternativ av padelrack för den erfarne spelaren. Du får mycket kraft tack vare att yttersidan är i glasfiber. Det är även väldigt lätt och väger endast 360 gram och har dessutom en framtung balanspunkt.  

2. Grepplinda 

En grepplinda ger dig ett bättre grepp om racket och låter det inte slinka ur handen. Grepplindan lindas runt om handtaget på racket och det finns många olika typer av varianter. När du märker att lindan börjar bli sliten är det bra om du byter innan nästa padelmatch. Annars glider det i handen vilket resulterar i sämre slag och även en större risk att råka skada sig.  

Kuikma overgrip är en grepplinda som kommer ge dig ditt önskade resultat. Denna modell säljs i en vit färg och även i ett 3-pack. Grepplindan absorberar svetten mycket bra tack vare tjockleken som ligger på 0,6 millimeter. Grepplindan erbjuder dig även en mycket god komfort. 

Kuikma grepplinda  är grepplindor som kommer i flera färger i ett 80-pack. Du har gott om lindor och har därför alltid nya när det behöver bytas. De absorberar svett och erbjuder dig ett mycket gott grepp. Dessa är tillverkade av 100% polyuretanmaterial.  

3. Padelskor 

Med ett par padelskor skyddar du dina anklar och får en god stabilitet ute på padelbanan. Om du spelar padel regelbundet är det mycket smart att investera i ett par padelskor. Om du däremot ska testa någon enstaka gång så fungerar det bra med ett par löparskor.  

Om du har ett par tennisskor kan du även spela med dessa. Det finns otroligt många olika padelskor att välja bland. För att hitta de bästa för dig är det bra att testa olika modeller noggrant innan du gör ditt köp. 

Kuikma PS 990D är ett par herrskor som ger dig ett mycket bra grepp om banan. De har en mycket god stötdämpning och garanterar dig en lång hållbarhet. Skorna erbjuder dig en mycket bra svettavledning, främst tack vare meshzoner på ovansidan.  

Bullpadel Beker 21 är en damsko som är försedd med en mycket god andningsförmåga med hjälp av tyget i Mesh. Skon är även mycket böjbar vilket underlättar under de snabba rörelserna du gör under tiden du spelar. Du får även en mycket god stabilitet och har enkelt för att hålla balans.  

4. Padelväska/Padelfodral 

Ett padelfodral eller padelväska är ett mycket bra alternativ för dig med padelrack. Med en padelväska kan du enkelt ta med dig padelracket och annan utrustning när du ska iväg. För att padelracket ska hålla sig fint under en längre tid är det mycket bra att förvara det i ett padelfodral.  

Bullpadel padelväska är försedd med flera smarta fack som underlättar din packning. Den kommer i en snygg och stilren design i svart och orange. Med sköna band kan du enkelt bära väskan. Om du istället letar efter ett padelfodral så är artengo padelfodral ett utmärkt alternativ. Här kan du enkelt och säkert förvara ditt padelfodral när det inte kommer till användning. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*