Vilka vinner Champions League 2022?

Vilka vinner Champions League 2022?

Nu kliver vi in i nästa skede av Europas största klubbturnering inom fotboll, Champions League. Världens bästa lag ska nu göra upp med varandra om att få lyfta den prestigefyllda pokalen.

Det är under våren allting ska avgöras innan sommaren träder i kraft. Detta gör perioden förstås till den mest spännande för fans av Europas toppligor. Givetvis för de hängivna supportrarna, men också för de som spelar på matcherna. Kommer du själv att betta på turneringen? Då kan du redan nu se vilka odds på Champions League de olika spelbolagen erbjuder.

Pallar Manchester City trycket?

Den tydliga favoriten inför vårens Champions League-avgörande är Manchester City, Premier League-laget som år efter år fortsätter att vinna majoriteten av sina matcher. Nej, i ligan är de just nu ohotad etta. Men hittills har det inte blivit någon större Europa-glädje för Pep Guardiola och hans spelare.

Guardiola vann Champions League mäktiga två gånger under sin tid i FC Barcelona men har därefter hackat i turneringen, både som tränare för Bayern München och Manchester City. Fjolåret var det då alla trodde att laget äntligen skulle få lyfta bucklan, men de fick istället se sig besegrade av Chelsea i finalen.

Det råder inga tivel om att Champions League blivit Guardiolas akilleshäl med åren. Därför blir det intressant att se ifall Manchester City en gång för alla kan bräcka sin mentala mur och ta sig hela vägen i mål.

Flera spännande åttondelsfinaler

Den 15:e februari drar de efterlängtade åttondelsfinalerna igång och de gör det sannerligen med dunder och brak. Bland de matcher som väntar oss i slutspelets första stadie har vi ett gigantmöte mellan Paris Saint-Germain och Real Madrid, två lag vi vanligtvis är vana vid att se båda ta sig långt i turneringen.

Vi väntar oss ytterligare tungviktsmöten i matchen mellan Serie A:s regerande mästare Inter och Liverpool, som oddssättarna anser vara favoriter strax under Manchester City. Här är det en klar fördel till Liverpool, men vi ska inte för den delens skull räkna bort Inter som höjt sig rejält de senaste åren.

Sist men inte minst måste vi också lyfta fram åttondelsfinalen mellan Manchester United och Atlético Madrid, två enorma klubbar som båda hackat rejält i ligan under säsongens gång. Ett dubbelmöte som känns som att det kan gå precis hur som helst i, och som blir tufft att spela på resultat. Att gå vidare här skulle innebära en stor moralisk seger framföra allt för United vars kris riskerar att bli än värre.

I övriga åttondelsfinaler ser vi Juventus – Villarreal, Lille – Chelsea, Manchester City – Sporting Lissabon, Bayern München – RB Leipzig och Benfica – Ajax.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*