Att tänka på vid köp av cykelslang

Har din cykelslang blivit dålig eller gått sönder? Då behöver du köpa en ny till ett rimligt pris. I denna artikel kommer du att få den information som du behöver och vad du ska tänka på när du köper en ny cykelslang. Du kommer även att få lära dig hur du själv kan byta en cykelslang.

Detta bör du tänka på när du ska köpa en ny cykelslang

När du ska köpa en cykelslang så finns det en del saker som du bör tänka på. För det första måste du köpa rätt cykelslang till din cykel. Det finns självklart olika storlekar på cykelslangar så därför bör du fråga i butiken vilken slang som passar din cykel. Du kanske ska ha något speciellt märke på cykelslangen? Då är det också bra att rådfråga i butiken. När du ska köpa en cykelslang så kan det vara bra att titta på kvaliteten på slangen. Om du köper en cykelslang av dålig kvalitet så får du förvänta dig att du måste köpa en ny inom någon eller några få månader. Därför är det viktigt att du köper en slang som kommer att hålla i många år framöver.
Om du inte vill gå till en butik och köpa cykelslangen så kan du väldigt smidigt och enkelt köpa cykelslangar hos Tooorch till ett bra och rimligt pris.

Hur du byter en cykelslang

Det är faktiskt inte så krångligt som man kan tro att byta en cykelslang. Här kommer du att få lära dig steg för steg hur du byter en cykelslang.

  • Börja med att ta av däcket från fälgen och sedan tar du bort slangen. Du kan låta däcket sitta kvar på ena sidan av fälgen.
  • Sedan är det viktigt att du känner igenom däcket efter vad som kan ha orsakat punkteringen så att det inte blir punktering igen om något vasst sitter kvar.
  • Pumpa sedan upp den nya slangen. Du ska bara pumpa tills slangen får en form, annars blir slangen för lång och för tjock.
  • Sedan är det dags att sätta dit den nya slangen, börja vid ventilen. När du har satt dit slangen så ska du känna så att den inte sitter i kläm någonstans, den ska vara helt i och inte sticka ut.
  • Nu ska du sätta tillbaka däcket och börja även nu vid ventilen.
  • Nu är det dags att få på kanttråden utan att skada slangen.
  • När du har gjort alla steg så är det dags att pumpa upp däcket till önskat tryck, sedan är det färdigt.

Sammanfattning

När du ska köpa en cykelslang så är det viktigt att du köper rätt storlek, märke och modell för din cykel. Rådfråga alltid en butikspersonal eller kundtjänst om du handlar på nätet.

Bli först med att kommentera

Kommentera