Längsta idrottsmännen genom tiderna

Längsta idrottsmännen genom tiderna

Längsta idrottsmännen genom tiderna – Sportvärlden är full med olika människor, korta, långa, stora, små, äldre, yngre och personer som älskar att titta på sport men inte spela. Sedan finns det de som ägnar större delen av sitt liv att bli så bra som möjligt på en viss sport. På grund av allt olika delar det finns inom denna värld är finns det hela tiden nya saker att lära sig. Det är kanske inte alla som tycker det är intressant att lära sig om själva sporten, men gärna vill veta mer om personerna. Här har vi därför valt att skapa en rätt intressant lista. De sex längsta idrottsmännen genom tiderna.

6. Manute Bol

På sjunde plats över de längsta idrottsmännen hamnar Manute Bol. Bol föddes i Sudan till en dinka stamhövding. Manute var inte den enda långa personen i sin familj, båda föräldrarna och systern var alla över 2 meter långa. Han var under sitt liv bland annat en sudanesisk basketspelare som, tillsammans med Gheorghe Muresan, var en av de längsta basketspelarna som deltagit i NBA. Han hade en längd på 2,32 meter.

5. Gheorghe Muresan

Gheorghe Muresan föddes år 1971 och är en före detta basketspelare. Han föddes och växte upp i Rumänien. Muresan började spela basket i den franska ligan på mitten av 1990-talet. Därefter blev han vald att spela för Washington Bullets i NBA. Han fortsatte att delta i NBA fram till år 2000. Gheorghe Muresan har en längd på 2,31 meter vilket gör honom till en av de allra längsta idrottsmännen genom tiderna.

4. Sun Mingming

Sun Mingming föddes år 1983 i Kina och är en före detta basketbollspelare och skådespelare. Han började spela basket som 15-åring, sedan fortsatte han att spela en säsong (2005-2006) när han gick college. Därefter fick han chansen att fortsätta sin basketkarriär som professionell. Han har mätts av Guiness World Records och var då 2,36 meter lång.

3. Gogea Mitu

Gogea Mitu, född som Dumitru Stefanescu år 1909, var en boxare från Rumänien. Han blev känd som den längsta boxaren i världen redan som 20-åring. Han var då runt 242 centimeter lång. Hans enorma längd fick flera läkare och forskare att bli intresserad av honom, de ville ta reda på varför han var så lång. Andra var dock mer intresserade av att använda hans längd till att tjäna pengar.

2. Suleiman Ali Nashnush

Suleiman Ali Nashnush var en libysk basketspelare som föddes år 1943. Han var dessutom en av sjutton personer som uppnått en längd på över 244 centimeter. Förutom basketspelare var han även känd som skådespelare. Han fortsatte att växa en hel del fram till år 1960 då han genomgick en operation för att kontrollera sin längd.

1. Edouard Beaupré

Den allra längsta idrottsmannen som funnits är Edouard Beaupré. Han föddes år 1881 och redan vid nio års ålder var han runt 185 centimeter lång. Han fortsatte att växa och sista gången han mättes var han över 2,5 meter lång. Under sitt liv arbetade han bland annat i ”Freakshows” och även cirkusar. Han sägs även ha varit brottare under en viss tid vilket gör honom till den längsta idrottsmannen genom tiderna.

Bli först med att kommentera

Kommentera