Testa testosteronnivån för bättre resultat?

Testa testosteronnivån

De som tränar för att bygga muskler kan vara intresserade av att höja sina nivåer av testosteron i kroppen. Av den anledningen att testosteron är välkänt som ett hormon som spelar en viktig roll för muskeltillväxt och ökad fysisk kondition.

Detta hormon produceras av testiklarna hos män och äggstockarna hos kvinnor. I detta sammanhang kan man säga att män har mer testosteron än kvinnor, men båda könen har i många år sökt metoder för att öka sina nivåer. Det började med olagliga metoder, bland annat för att det är snabba metoder.

Däremot är det inte en hälsosam metod för kroppen. Idag finns det lagliga kosttillskott som kan öka testosteronnivåerna och man kan enkelt testa testosteronnivåer idag. Det är dock numera klart att många av kosttillskotten fungerar bäst när de kombineras med styrketräning och särskilt bra för de som är över 40 år.

Är du säker på att du behöver mer testosteron?

Det kan finnas andra anledningar än träning till att man vill testa testosteronnivåer och se om man behöver mer av detta hormon i kroppen. Innan man testar ett kosttillskott så kan kan det vara bra om man först använder sig av ett testosteron test för att se hur höga nivåer man har i kroppen.

Brist på testosteron i kroppen kan uppstå av olika anledningar och några av symtomen är att man känner sig extra trött, nedstämd och att inte känna sexuell lust. Många män som går igenom medelåldern kan också förlora sin förmåga att producera testosteron i testiklarna på naturlig väg. Därför kan det vara till hjälp för denna grupp av människor att använda någon form av tillskott.

Om man däremot misstänker att man har låga nivåer, så kan man testa testosteronnivåer genom att skicka in ett blodprov som sedan analyseras. Om man hellre vill göra det själv hemma, så är det möjligt med hjälp av sin saliv i ett testosteron test för hemmabruk.

Kosttillskott eller ändra kosten?

Att ändra i sin kost kan vara en enkel metod som inte ger biverkningar, så länge man inte har någon allergi och håller det inom rimliga gränser. Mat som kan höja testosteronet i kroppen: Avokado, champinjoner, ägg, rött kött, ost, bacon och macadamianötter.

De råvaror som har angetts som exempel på höjning av testosteron i kroppen är även ofta förknippade med olika typer av träningsdieter och de innehåller bland annat nyttigt fett för kroppen. Man kan ju testa om det funkar genom att använda sig av ett testosteron test före man lägger om kosten och sen igen efter några månader.

Bli först med att kommentera

Kommentera