De mest populära svenska sporterna att satsa på

De mest populära svenska sporterna att satsa på

Att betta är något som är populärt i Sverige, och verkar bli populärare för varje år som går. Anledningen är att det är betydligt mer tillgängligt än vad det var tidigare, men det finns även andra anledningar.

Numera finns det massvis med olika sajter att välja mellan och många av dem försöker ständigt att attrahera nya spelare. Oddsbonusar är ett ypperligt exempel på detta. Vissa erbjuder gratis satsningar, medan andra ger dig en viss summa att spela för, något som har bidragit till den ökade populariteten på den svenska marknaden.

Det finns dock några svenska sporter som är aningen mer populära att satsa på och det är dessa vi ska ta en titt på i dag.

4 svenska sporter som är populära att satsa på

Nedan hittar du fyra av de populäraste sporterna att satsa på i Sverige:

Fotboll

Fotboll är onekligen en av de populäraste sporterna att satsa på i Sverige. I Sverige finns ett fåtal professionella fotbollsligor och även om kvalitén inte kan mäta sig med de nationella ligorna är de fortfarande bra nog för att attrahera fans.

Allsvenskan är den liga som är mest populär att satsa på följt av Superettan, men de lägre divisionerna går ofta även att satsa på hos ett flertal olika bettingsajter. Därmed är det många fans som väljer att lägga en peng på det lag eller spelare de tror kommer att prestera under matchens gång.

Ishockey

Även ishockey är en otroligt populär sport att satsa på i Sverige. Anledningen är att ishockeyn är en stor sport i Sverige, vilket gör att många gillar att slänga in en satsning på de matcher och lag som de följer.

Sporten är inte riktigt lika populär som fotbollen, men ligger förmodligen på andra plats. Även här finns det ett flertal olika ligor som går att satsa på. Här finns den högsta ligan SHL, men även Allsvenskan, Division 1 med flera. Det kommer säkerligen inte som någon överraskning att det är de högsta ligorna som är attraherar mest spelare och är populärast att satsa på, eftersom de har flest fans.

Golf

I Sverige gillar vi golf. Under årens gång har vi producerat många fantastiska golfspelare, till exempel Henrik Stenson och Jesper Parnevik, tillsammans med ett flertal andra grymma spelare. Därmed är det inte särskilt konstigt att många gillar att följa sporten, varav många av dem gillar att satsa på den.

När det gäller svenska golfturneringar är utbudet aningen begränsat, även om det i vissa fall är möjligt att satsa på tävlingarna. Utbudet är dock betydligt mindre än för de internationella tourerna, men är trots detta väldigt populärt för de som är intresserade av sporten.

E-sporter

Sist men inte minst hittar vi e-sporter. Sverige ligger faktiskt i framkant vad gäller både lag och spelare, men även turneringar. Det finns många högt rankade svenska spelare inom de flesta e-sporter, men det finns även många prestigefyllda turneringar som anordnas i Sverige.

Därmed är det inte särskilt konstigt att e-sporten är populär att betta på.

Andra svenska sporter som är populära att satsa på

Det finns självklart många andra svenska sporter som är väldigt populära att satsa på. Handboll är ett ypperligt exempel på detta, men många svenskar gillar även placera satsningar på våra skidstjärnor.

Även om dessa sporter inte kommer i närheten av samma popularitet som fotbollen, är det många fans som föredrar skidor, handboll eller dart framför de mer populära alternativen. Därmed kommer du i de flesta fall att hitta dessa typer av odds på de svenska bettingsajterna.

Vad du bör tänka på om du funderar på att lägga en satsning på det evenemang du är intresserad av

Nedan är viktiga exempel:

  • Spela aldrig för mer än du har råd att förlora. Det viktigaste av allt är att du aldrig spelar för mer pengar än du har råd att förlora. Innan du spelar bör du sätta upp en budget som du sedan håller dig till, oavsett vad som händer.
  • Jämför odds mellan olika sajter. Det kan vara en bra idé att jämföra odds mellan de olika sajter som existerar på internet. Anledningen är att oddsen kan skilja sig ganska mycket mellan de olika sajterna. Därmed kan du hitta bättre odds om du är villiga att spendera lite tid med att jämföra.
  • Gör efterforskningar. Innan du placerar en satsning kan det vara en bra idé att kolla på tidigare historik, statistik och hur läget ser ut just nu. På så sätt ökar du dina chanser att dina satsningar faktiskt lyckas, vilket gör att det även blir betydligt roligare och mer uppslukande att spela.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*